Categories: PartideUltima ora

Alin Popoviciu are cale libera spre parlamentare! Candidatii PNL trebuie sa plateasca un sondaj

Alin Popoviciu se va regăsi, aproape sigur, printre candidații pentru parlamentare. PNL Timiș a rezervat locuri speciale pe liste pentru propunerile organizațiilor de femei și de tineri, dar și pentru cele ale primarilor. În plus, toți candidații vor trebui să plătească pentru un sondaj profesionist.

PNL Timiș continuă pregătirile pentru întocmirea listei de candidați de la parlamentarele din decembrie. Organizațiile de femei și de tineri, dar și primarii vor avea câte un candidat. Asta s-a stabilit în ședința CJEx de joi, 8 septembrie, a partidului. „Ideea mea ca fiecare structură să genereze câte o candidatură a fost completată cu un amendament pe care eu l-am agreat. Ele vor veni înspre BPJ nu cu o singură propunere, ci cu trei. În Biroul Politic Județean va fi un vot secret, organizat cu toate măsurile de confidențialitate, pentru întocmirea unui clasament în fiecare categorie”, a anunțat președintele PNL Timiș, Nicolae Robu. Primarii vor avea o derogare, în sensul că acel candidat pe care îl susțin nu trebuie neapărat să fie unul dintre ei. „Primarii vor stabili, prin vot secret, dacă vor ca «susținutul» lor să fie unul dintre ei sau dacă doresc ca printre cei trei pe care îi transmit către BPJ să fie și ne-primari”, a explicat Robu. Propunerea îi lasă cale liberă spre o nouă candidatură controversatului Alin Popoviciu. El a fost preferat de primari și la alegerile locale, pentru funcția de președinte al consiliului județean. „O să vedeți că va avea multe voturi, atât în BPJ, cât și din partea primarilor. Alin Popoviciu este singurul parlamentar pe care îl cunosc primarii”, declara, pentru deBanat.ro, în urmă cu o săptămână, Dan Popa, prim-vicepreședintele PNL Timiș. Conform lui Nicolae Robu, candidații susținuți de primari, tineri și femei vor avea pe liste alocate locul 2, la senat, respectiv 4 și 5, la camera inferioară.

Pe de altă parte, liberalii susțin că își doresc ca pe liste să fie oameni care să atragă voturi. Ca să afle cine stă cel mai bine la acest capitol, candidații trebuie să… plătească. „Trebuie să avem candidați în care credem noi, dar e la fel de important să avem candidați în care cred cetățenii votanți. Vom face și un sondaj în care îi vom include pe toți aspiranții. Membrii Biroului Politic Județean vor cunoaște rezultatele sondajului înainte de a-și da votul”, a explicat șeful PNL. Conform lui Robu, în sondaj va fi inclus și Vasile Blaga, deși această nominalizare nu-și prea are rostul, în condițiile în care președintele liberal a fost anunțat ca sigur deschizător de listă la senat în Timiș. „Vasile Blaga va fi inclus în acest sondaj. Nu putem discuta despre ce s-ar putea întâmpla dacă va ieși prost. Nu discutăm pe ipoteze, când vom avea rezultatele sondajului, o să vedem. Vrem să fie făcut de un institut specializat, iar rezultatele să nu poată fi contestate”, a conchis Nicolae Robu. Aspiranții la un post de parlamentar sunt Sorin Arădean, Ben-Oni Ardelean, Maria Barna, Iulia Căldăraru, Claudiu Chira, Liviu Cocean, Adrian Colhon, Dumitru Dinulescu, Ovidiu Drăgănescu, Bogdan Ghelbere, Daniela Mariș, Mariana Nagy, Ioan Nasleu, Liliana Oneț, Cosmin Pavlovici, Balint Petrescu, Marilen Pirtea, Carmen Popescu, Longin Popescu, Alin Popoviciu, Petru Roman, Gheorghe Sabou, Cornel Sămărtinean, Ioan Sas, Doina Schedan și Marian-Constantin Vasile.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

La Timișoara va avea loc CyberTM, primul eveniment regional de securitate, destinat IMM

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest va fi parte din  organizarea primului eveniment regional de cybersecurity…

O oră ago

Protecția Consumatorilor face o serie de recomandări pentru zilele de 1 Mai și de Paști

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) anuță că desfășoară acțiuni de control, în toată țara,…

2 ore ago

Colterm obține un preț la gaz cu 30% mai ieftin

Societatea Colterm a anunțat că a obținut un preț cu o treime mai mic pentru…

2 ore ago

SCM Timişoara pierde întâlnirea cu Craiova şi va juca doar pentru locul 13

Seria dintre Timişoara şi Craiova din grupa locurilor 11-14 din Liga Naţională de baschet masculin…

3 ore ago

În mai se lansează licitația de reabilitare a clădirii Colegiului Aslan, din bani publici/FOTO

Colegiul Național „Ana Aslan“ este prima clădire care va intra în procedura de licitație, la…

3 ore ago

La Ghiroda se va ridica un centru de colectare a deşeurilor prin aport voluntar

Luni, 29 aprilie, primarul comunei Ghiroda, Ionuţ Stănuşoiu, a semnat autorizația de construire pentru ,,Centrul…

3 ore ago