Categories: Cultura

Franturi de viata, povesti in pasi de dans: Corpuri in tranzitie, la Ambasada

Ateliere intensive de dans contemporan și film de dans, trei spectacole de dans contemporan, o proiecție de filme de dans și o prelegere pe aceeași temă. Toate au loc până duminică, 2 octombrie, la Ambasada, și fac parte din proiectul „Corpuri în tranziție”.

„Corpuri în tranziție”, un interesant proiect itinerant al celor de la Tangaj Dance, ne expune așa cum suntem în acest moment: dezbrăcați de păreri și preconcepții, în frânturi de povești pe care le spunem sincer și curios. Sunt ateliere destinate dansatorilor profesioniști la început de drum, celor neprofesioniști, elevilor de la liceele de profil, actorilor și altor performeri, dar și spectacole care se adreasează tuturor celor care iubesc dansul. Coregrafia spectacolelelor este semnată de Simona Deaconescu, coregraful Colectivului Tangaj Dance.

Vineri, 30 septembrie, la ora 20, are loc spectacolul „0003 | Aftertaste”, cu Simona Deaconescu și Diana Spiridon. Este un spectacol instalație, în care corpul devine neformat, destratificat și dezarticulat, alcătuit din milioane de particule în continuă mișcare, lăsând o impresie de eternă reîntoarcere. Sâmbătă, 1 octombrie, de la ora 19, sunteți invitați la „Fabrica de vise”, unul dintre cele mai populare spectacole ale Colectivului Tangaj Dance. Mișcările dansatorilor sunt dublate de imagini virtuale, siluete chroma distorsionate în negativ, raze X, cardiograme ale corpului în mișcare și un soundtrack psihotic. De la ora 20 urmează „Dance Films Around the World” – o proiecție specială prezentată de Bucharest International Dance Film Festival (BIDFF).

Duminică, 2 octombrie, la ora 19, e programat „Birdville”, cu Alexandra Bălășoiu, Denis Bolborea, Răzvan Stoian, Galea Bobeicu și Cristian Hariga. Acesta speculează relația dansator-mașină, dând naștere unor reacții senzoriale multiple din partea spectatorilor. Muzica este creată și generată live, printr-o serie de loop station-uri și sample machines. De la ora 20 urmează „Intermedia Body”, o prelegere susținută de Mihaela Kavdanska, artist media, cercetător și director artistic în domeniul artelor performative interactive. Intrarea este liberă la toate spectacolele. Mai multe informații găsiți aici.

Share
Published by
Ioana Toma

Recent Posts

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

3 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

3 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

4 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

4 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

5 ore ago

Modelul Piedone. Neavând voie să candideze, primarii PSD din Recaş şi Şandra vor să lase primăriile moştenire fiilor lor

Sâmbătă au venit deciziile definitive în privinţa candidaturilor primarilor PSD din Recaş şi Şandra, Teodor…

5 ore ago