Categories: Social

Inca 20.000 de euro amenzi pentru ambrozie! Politistii locali lupta cu parloagele la spartul targului

Peste 40 de timișoreni care și-au lăsat terenurile în paragină au fost amendați doar în luna septembrie de polițiștii locali. Asta, după ce, până la finele lunii august, fuseseră arși la buzunare, tot pentru același lucru, aproape 70! Între timp, alergicii așteaptă, cu batistele la nas, încheierea sezonului la… ambrozie.

Polițiștii locali de la Serviciul Protecția Mediului continuă acțiunile pentru luarea măsurilor legale în cazul proprietarilor de terenuri neîntreținute din Timișoara, unde s-a constatat neîngrijirea, necosirea vegetației și prezența plantei alergene ambrozie. Conform reprezentanților acestei instituții, până la sfârșitul lunii august au fost identificate 106 terenuri pe care s-a constatat prezența ambroziei, fiind sancționați 67 de proprietari. „De la începutul lui septembrie și până în prezent au fost identificate 70 de terenuri neîngrijite, pe care creștea ambrozie, fiind urmate procedurile de identificare a proprietarilor și luarea măsurilor legale. Din cele 70 de terenuri, în cazul a 41 de proprietari s-a luat măsura sancționării contravenționale (…) fiind aplicate amenzi în valoare totală de 89.500 lei. Celelalte cazuri sunt în procedura de identificare a proprietarilor, o parte fiind în termenul stabilit de luare a măsurilor de igienizare”, au transmis cei de la Poliția Locală.

Hărnicia bruscă a agenților ar putea avea cât de cât legătură și cu nota internă transmisă, săptămâna trecută, de primarul Nicolae Robu. „Având în vedere semnalele primite de la cetățeni privind existența în oraș a unor terenuri neîntreținute, pline de ambrozie și alte buruieni, vă dispun să efectuați o inspecție generală a orașului și să aplicați amenzi la valorile maxime stabilite de lege tuturor celor care nu înțeleg să-și întrețină proprietățile, indiferent dacă sunt proprietari privați sau instituții publice”, scria în nota internă. Ambrosia Artemisiifolia este inclusă în lista oficială a buruienilor de carantină şi în multe ţări din Europa este combătută mecanic şi chimic. Planta are o perioadă de înflorire care se întinde pe mai multe luni, iar cantitatea de polen produsă se dublează în perioadele de secetă şi temperaturi crescute. De la sfârşitul lunii iulie şi până în octombrie, polenul de ambrozie se găseşte în concentraţii mari în aer și cauzează mâncărime la nivelul nasului, ochilor şi/sau în gât, înroşirea ochilor, strănut, nas înfundat, secreții nazale apoase, tuse seacă, lipsă de aer şi uneori urticarie.

Share
Published by
Oana Telescu

Recent Posts

S-au împărţit ministerele pe partide. PNL rămâne marele perdant. Un timişorean va fi sigur în guvern, un altul e în cărţi

În noul Guvern Ciolacu, PSD va avea opt ministere, PNL – şase, iar UDMR –…

2 ore ago

Emoţii mari pentru o familie din Lovrin, care de sărbători putea rămâne fără casă din cauza unui incendiu

Duminică, 22 decembrie, în jurul orei 12:10, ISU Timiş a fost anunţat despre producerea unui…

5 ore ago

Oprit în trafic înainte de a produce nenorociri! Beat „mort” şi fără permis, cu tupeu la volan

„Curaj” prostesc! La data de 21 decembrie, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Belinț au reținut…

6 ore ago

Culmea prostiei? Să furi o maşină, să nu ai permis şi să mai faci şi accident

Un copil teribilist a făcut-o lată chiar înainte de Sărbători! Dacă alţi adolescenţi de vârsta…

7 ore ago

CCIA Timiș lansează două cursuri gatuite de profesionalizare a angajaților

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură (CCIA) Timiș anunță lansarea a două cursuri gratuite care…

7 ore ago

Lista proiectelor de pe lista suplimentarelor e prea stufoasă. O consilieră locală de la AUR vrea limitarea acestei proceduri

Primarul Dominic Fritz a fost luat la rost de unul dintre cei trei consilieri locali…

7 ore ago