Categories: Social

Inca 20.000 de euro amenzi pentru ambrozie! Politistii locali lupta cu parloagele la spartul targului

Peste 40 de timișoreni care și-au lăsat terenurile în paragină au fost amendați doar în luna septembrie de polițiștii locali. Asta, după ce, până la finele lunii august, fuseseră arși la buzunare, tot pentru același lucru, aproape 70! Între timp, alergicii așteaptă, cu batistele la nas, încheierea sezonului la… ambrozie.

Polițiștii locali de la Serviciul Protecția Mediului continuă acțiunile pentru luarea măsurilor legale în cazul proprietarilor de terenuri neîntreținute din Timișoara, unde s-a constatat neîngrijirea, necosirea vegetației și prezența plantei alergene ambrozie. Conform reprezentanților acestei instituții, până la sfârșitul lunii august au fost identificate 106 terenuri pe care s-a constatat prezența ambroziei, fiind sancționați 67 de proprietari. „De la începutul lui septembrie și până în prezent au fost identificate 70 de terenuri neîngrijite, pe care creștea ambrozie, fiind urmate procedurile de identificare a proprietarilor și luarea măsurilor legale. Din cele 70 de terenuri, în cazul a 41 de proprietari s-a luat măsura sancționării contravenționale (…) fiind aplicate amenzi în valoare totală de 89.500 lei. Celelalte cazuri sunt în procedura de identificare a proprietarilor, o parte fiind în termenul stabilit de luare a măsurilor de igienizare”, au transmis cei de la Poliția Locală.

Hărnicia bruscă a agenților ar putea avea cât de cât legătură și cu nota internă transmisă, săptămâna trecută, de primarul Nicolae Robu. „Având în vedere semnalele primite de la cetățeni privind existența în oraș a unor terenuri neîntreținute, pline de ambrozie și alte buruieni, vă dispun să efectuați o inspecție generală a orașului și să aplicați amenzi la valorile maxime stabilite de lege tuturor celor care nu înțeleg să-și întrețină proprietățile, indiferent dacă sunt proprietari privați sau instituții publice”, scria în nota internă. Ambrosia Artemisiifolia este inclusă în lista oficială a buruienilor de carantină şi în multe ţări din Europa este combătută mecanic şi chimic. Planta are o perioadă de înflorire care se întinde pe mai multe luni, iar cantitatea de polen produsă se dublează în perioadele de secetă şi temperaturi crescute. De la sfârşitul lunii iulie şi până în octombrie, polenul de ambrozie se găseşte în concentraţii mari în aer și cauzează mâncărime la nivelul nasului, ochilor şi/sau în gât, înroşirea ochilor, strănut, nas înfundat, secreții nazale apoase, tuse seacă, lipsă de aer şi uneori urticarie.

Share
Published by
Oana Telescu

Recent Posts

Primăria Timișoara a finalizat lucrările de reabilitare de la fosta școală 28

La mai mult de un an de când a terminat de reparat acoperișul clădirii, Primăria…

10 ore ago

Muzică de handpan și atelier de mandale printre Aripi! O expoziție de neratat

Mandala este o cosmogramă mistică ce concentrează energie spirituală și pentru cel care o creează,…

12 ore ago

Gala Aniversară ELITh UPT are loc vineri

Universitatea Politehnica Timișoara organizează Gala aniversară ELITh, prin care marchează 100 de ani de la…

13 ore ago

Primăria oferă STPT un cămin pentru găzduirea șoferilor și vatmanilor din afara orașului. Societatea va trebui să îl renoveze

Societatea de Transport Public Timișoara primește cadou, de la Primărie, un cămin vechi și nefolosit,…

14 ore ago

Primarul Fritz nu e mulțumit de calitatea coșurilor de gunoi care au costat mii de lei bucata

Calitatea coșurilor de gunoi pe care Primăria Timișoara a dat mii de lei pe fiecare…

14 ore ago

A sărit de la etajul 2 sperând să scape de polițiști însă a ajuns… la spital

Fuga are picioare scurte, spune un vechi proverb care se aplică perfect și în acest…

15 ore ago