Categories: Social

La Timisoara se parcheaza ilegal fara griji, chiar sub ochii politistilor locali! / FOTO

Parcări sunt puține în zona centrală a Timișoarei, dar și acelea stau mai mult goale, dacă șoferii trebuie să plătească pentru a-și lăsa mașinile acolo. De ce ar scoate un ban, în condițiile în care pot parca fără griji ilegal, pe fiecare centimetru pătrat de asfalt liber, sub ochii nepăsători ai polițiștilor locali? Agenții nu par să fie puși în mișcare decât… de o cameră foto!

Găsirea unui loc de parcare în zona centrală a Timișoarei este, de cele mai multe ori, un adevărat test al nervilor pentru orice șofer. Nu există, în acest moment, nici măcar o parcare de mari dimensiuni, lucrurile rămânând, în continuare, de ani buni, doar în stadiul de proiect. Și totuși, de ce ar veni un investitor care să bage bani într-un astfel de proiect, câtă vreme și puținele parcări pe bani din centru sunt ocolite de conducătorii auto cu tupeu? Aceștia își lasă mașinile pe unde îi taie capul, fără să se teamă vreo secundă de amenzi. Ba chiar fac asta sub privirile total dezinteresate ale polițiștilor locali… Un exemplu: strada Paris, unde, lângă Iprotim, există o parcare cu plată, în care nu se prea înghesuie nimeni. Între timp, pietonii abia reușesc să mai folosească trotuarele. „„Pe strada Paris am văzut nelipsitele mașini parcate gratuit lângă parcarea cu plata de la Iprotim. Peste drum de ele, o mașină de la Poliția Locală, cu un agent în ea. Cum am văzut că mașinile nu au lipit afișul pe parbriz, m-am întors să fac poze. Ce credeți? Politistul a mutat mașina și a trecut strada să amendeze șoferii «economi». Mi-a și spus că m-a observat că m-am întors să fac poze”, a relatat unul dintre utilizatorii forumului RATT.

Povestea nu se încheie însă aici, pentru că, spune omul, câteva minute mai târziu, un alt șofer a parcat pe trotuar, ignorat total de agentul care revenise în mașina de serviciu. „Să recapitulăm: zeci de șoferi merg cu mașina în zone unde nu există locuri de parcare gratuită și parchează aiurea. Dacă se plâng că parcarea este scumpă, de ce nu vin cu taxiul în centru? Benzina consumată plus tariful de parcare costa mai mult ca taxiul. Niciun investitor nu o să fie idiot să bage milioane de euro în construcția unei parcari atât timp cât clienții o să parcheze gratuit, dar ilegal lângă parcarea lui. Care este interesul primăriei? Să hărțuiască bicicliștii care nu merg cu mașina în zona centrală? Hoții de/din buzunare să gonească călătorii din mijloacele de transport în comun?”, se întreabă timișoreanul. Polițiștii locali din Timișoara sunt cunoscuți pentru „promptitudinea” cu care acționează în cazul șoferilor nesimțiți.

Invalid Displayed Gallery

Share
Published by
Cristina Tomescu

Recent Posts

Polistele, pătimesc în continuare! Opt înfrângeri la rând

Seria interminabilă de înfrângeri pentru prim-divizionara de fotbal feminin Politehnica Timişoara continuă. Cum la echipă…

12 ore ago

Păcătoşi! Eşec greu de digerat într-un meci în care s-au ratat multe şanse de salvare

CSC Dumbrăviţa a pierdut meciul disputat azi, la Mioveni, cu FC Argeș, în penultima etapă…

16 ore ago

Cartierul Tipografilor rămâne cel mai scump din Timișoara

Cartierul Tipografilor continuă să rămână surpriza imobiliară a Timișoarei. Prețurile cerute pentru locuințele de aici…

19 ore ago

Buziașul caută furnizor pentru trei microbuze electrice, pentru realizarea transportului în comun

Orașul Buziaș dorește introducerea transportului în comun în localitate, dar și în localitățile din jur.…

19 ore ago

Ada Hausvater, directorul general al Teatrului Național din Timișoara, inclusă în Capital Top 100 Manageri, ediția 2024

Capital Top 100 Manageri reprezintă rezultatul analizei desfășurate la nivel național, privind rezultatele manageriale notabile și…

21 de ore ago

Vinerea Patimilor, zi de post negru

Vinerea Mare reprezintă pentru creștinii ortodocși ziua când a fost răstignit pe cruce Fiul lui…

21 de ore ago