De la începutul anului, Muzeul de Artă a câștigat 9.200 de lei prin închirierea Sălii Baroce și a altor spații pentru organizarea unor evenimente. Singura petrecere privată care a avut loc la muzeu a fost deja celebrul chef de fițe, imitație la „Marele Gatsby”, care a și stârnit indignarea timișorenilor.
În urmă cu mai puțin de două săptămâni, Timișoara își câștiga din nou o notorietate națională pe posturile de televiziune în urma unei mari paranghelii. De această dată, nu mai era vorba de celebrele nunți țigănești, ci de un chef de fițe organizat chiar în Sala Barocă a Muzeului de Artă. Petrecerea privată (o zi de naștere) se dorea o imitație a filmului „Marele Gatsby”. Printre exponate s-a băut șampanie, iar muzica a duduit auzindu-se în întreagă Piața Unirii. Trebuie spus că printre „malagambiștii” prezenți la petrecere s-au numărat Emil Cristescu, președintele Asociației Timișoara Capitală Culturală, dar și jurista Muzeului de Artă. În urma reacției total negative a timișorenilor, atât Sorin Grindeanu, președintele CJ Timiș, instituția care este proprietara impozantei clădiri, cât și primarul Nicolae Robu au afirmat că s-au depășit cu mult limitele bunului simț.
În schimb, directorul Muzeului de Artă, Victor Neumann, spune că totul a fost OK, adăugând că n-a fost nimic neobișnuit, închirierea fiind făcută pe baza unei hotărâri a CJ Timiș din decembrie 2015. Aceasta permitea închirierea unor incinte ale instituției, fără să se specifice dacă e vorba de evenimente culturale sau nunți și botezuri. deBanat.ro a vrut să afle câți bani a câștigat muzeul de pe urma acestor închirieri și câte petreceri private au fost organizate acolo. Conducerea muzeului susține că suma obținută din închirieri s-a ridicat exact la 9.200 de lei. Și aceasta, din doar două evenimente. Unul a fost organizat de o personaă juridică, pentru suma de 4.700 de lei, iar al doilea a fost chiar „Marele Gatsby”, pentru care s-au încasat 4.500 de lei. Ca atare, ceea ce muzeul lăsa să se înțeleagă că e un lucru banal, respectiv închirierea muzeului pentru paranghelii private, a fost de fapt un lucru singular. De altfel, în urma scandalului iscat după petrecere, consilerii județeni au adoptat o hotărâre prin care Sala Barocă poate fi închiriată doar în urma votului din plenul CJ Timiș. Probabil pentru că, precedentul fiind creat, o să aibă și alții idei. Ca de exemplu, clanul Cârpaci să pună în scenă la Muzeul de Artă o paranghelie pe tema „Mica țiganiadă”, cu Salam, Guță și Vijelie în rolurile principale.
Între frumoșii ani 1996-2014, trei funcționari ai municipalității timișorene au semnat, fiecare după putință și…
Duminică, 22 decembrie, de la ora 17.30 la Căminul Cultural din Şag va avea loc…
Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 19.12.2024, unde se vor executa reparaţii…
Universitatea de Vest Timișoara a semnat, miercuri, la Ministerul Educației, două contracte de finanțare aferente…
Proiectul de reabilitare a liniilor de tramvai și a tramei stradale de pe Calea Bogdăneștilor…
Zile bune pentru Leii din Banat! După victoria importantă de pe terenul Stelei, miercuri a…