Categories: Politicieni

Robu, despre Popoviciu: Nimeni nu trebuie sa fie taxat toata viata pentru anumite scapari

Alin Popoviciu are toate șansele să intre din nou în parlament, dar nu acum. Președintele PNL Timiș, Nicolae Robu, spune că deputatul este un om muncitor, care a înțeles să nu facă rău partidului și a decis să renunțe la o nouă candidatură. Acum, Popoviciu se ocupă să-și dreagă imaginea.

Iulie 2013. „Acest personaj numit Alin Popoviciu este atât de josnic, încât nu mă pot demite să comentez aberaţiile pe care le debitează el.” Nicolae Robu, despre Alin Popoviciu. Octombrie 2013. „Cred că timişorenii văd mai bine cine este şi cine nu este normal la cap (…) Nu mă gândesc să-l dau pe domnul Robu în judecată. Pe omul care nu gândeşte şi este dus de acasă trebuie să îl laşi în pace.” Alin Popoviciu, despre Nicolae Robu. Între timp, cei doi au ajuns colegi de partid și au trecut împreună printr-o tură de alegeri, localele din iunie 2016. Candidatura lui Alin Popoviciu la președinția CJ Timiș a fost, pentru mulți, o piatră de moară atârnată de gâtul PNL, care a rămas pe dinafară la conducerea instituției.

Popoviciu nu se mai regăsește însă pe lista liberalilor pentru parlamentarele din decembrie, astfel că Robu îl laudă acum pentru înțelepciunea de a fi ales să stea deoparte. Totul, în contextul în care primarii PNL îl propun drept candidat pe Petru Roman, edilul din Deta, trimis în judecată pentru conflict de interese în formă continuată. „Pe Alin Popoviciu nu l-am acceptat pentru că era în cercetări, în acea fază. Cum apărem noi în faţa electoratului, dacă mergem mai departe cu un coleg care e trimis în judecată? (…) Alin Popoviciu a înţeles să nu fie candidat, după discuţii multe, cu calm. Nu i-a fost uşor, pentru că acum, cunoscându-l mai bine, vă spun că a muncit extraordinar (…)”, a declarat președintele PNL Timiș.

Mai mult decât atât, Nicolae Robu îi prevede un viitor strălucit încă deputatului PNL. „Dincolo de ce a făcut el în aceşti ultimi ani, nici nu a mai avut acele ieşiri care i-au adus imagine negativă. Imaginea de acum este una care nu ar face bine partidului şi nici lui nu i-ar face bine, dar, prin ce va face în continuare şi va avea tot sprijinul meu să facă, îşi va drege imaginea. Este tânăr şi va putea veni să se prezinte inclusiv sub postura de candidat sau ce vrea el. Oamenii îl vor privi sub toate aspectele şi vor vedea că devin predominante lucrurile pozitive faţă de scăpările pe care le-a avut în viaţa. Nimeni nu trebuie să fie taxat toată viaţa pentru anumite scăpări pe care le are”, a conchis șeful liberalilor timișeni. Alin Popoviciu este deputat din 2008, fiind ales pe listele fostului PDL. Anterior, el a fost, timp de patru ani, consilier județean.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

9 minute ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

29 de minute ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

2 ore ago

Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan

Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un…

3 ore ago

Alianţa Drepta Unită şi-a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean. Alin Nica ocupă prima poziţie, fiind urmat de doi tineri din USR, respectiv Forţa Dreptei

Alianţa Dreapta Unită (USR, Forţa Dreptei, PMP) a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean Timiş. În…

3 ore ago

SCM Poli îşi decide singură soarta. Meci important la Bucureşti

Liga Zimbrilor a ajuns la etapa a XXV-a, care programează pentru alb-violeți o deplasare în…

4 ore ago