Categories: Invatamant

Universitatea de Vest are al doilea secretar de stat in Guvernul Ciolos

Nicoleta-Claudia Moldovan, profesor la Facultatea de Economie și Administrarea a Afacerilor a UVT, a fost numită secretar de stat în Ministerul Educației. Ea va avea în portofoliu asigurarea și evaluarea calității atât în învățământul superior, cât și în cel preuniversitar. UVT mai are un secretar de stat, în Ministerul Justiției.

Decizia de numire a fost publicată în Monitorul Oficial, Nicoleta Moldovan ocupând funcția cu data de 1 septembrie. „Acceptarea acestei funcții de secretar de stat în Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice este o provocare și, în egală măsură, o mare responsabilitate. Am acceptat această propunere din dorința de a fructifica în cadrul ministerului, alături de alți profesioniști, experiența acumulată în domeniul asigurării și evaluării calității în învățământ. Consider că activitatea managerială desfășurată în cadrul UVT, precum și cea realizată în calitate de expert evaluator ARACIS, mă aduc acum în postura de a contribui la dezvoltarea unei culturi instituționale a calității entităților furnizoare de educație”, spune proaspătul secretar de stat. „Mă bucur că Nicoleta Moldovan a fost numită secretar de stat. Sunt convins că este persoana potrivită în contextul în care obiectivele ministrului Mircea Dumitru sunt ample, iar orizontul de timp este extrem de scurt. Domeniile de care se va ocupa sunt de o importanță majoră. Poate influența pozitiv învățământul pe termen lung, cu măsuri care să corecteze nedreptăți acumulate în anii trecuți, dar și inițiative pliate pe necesitățile actuale”, a declarat, la rândul lui, rectorul UVT, prof. univ. dr. Marilen Gabriel Pirtea. Florin Aurel Moțiu, profesor la Facultatea de Drept a UVT, ocupă de asemenea funcția de secretar de stat în Ministerul Justiției.

Share
Published by
Silvia Suciu

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

5 ore ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

9 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

9 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

9 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

10 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

11 ore ago