Categories: Klaus Vaterland

A cui „echipa omogena” votam?

„Colegii care ocupă locurile considerate de noi eligibile – conform rezultatelor de la locale – au ca sarcină principală să funcționeze ca o echipă omogenă, care să susțină la nivel central toate proiectele administrative majore ale județului Timiș”, spunea președintele PSD Timiș, Sorin Grindeanu, în prologul campaniei electorale. Eu așa am înțeles din ce spunea șeful administrației județene, că dacă voi vota cu PSD, atunci o echipă bine sudată va avea ca sarcină principală să susțină toate proiectele Timișului. Ar putea fi o treabă sincer gândită sau ar putea fi o simplă momeală pescărească pentru fraierii de cărășei. Ca alegători, nu avem de unde să știm cum va fi, dar e clar că după ce te-ai fript cu atâtea ciorbe te apuci să sufli și-n ultima flegmă.

Dar dacă Sorin Grindeanu președintele de filială e altfel decât Titu Bojin, fostul președinte CJT și de filială pesedistă, care n-a știut să facă din Sorin Grindeanu deputatul și alți parlamentari aleși de Timiș „o echipă omogenă, care să susțină la nivel central toate proiectele administrative majore ale județului”? Dacă Sorin Grindeanu președintele de filială, are harul ăsta să facă din Călin Dobra, Alfred Simonis, Adrienii Pau&Diaconu și Eugen Dogaru o „echipă omogenă”? Și, împreună cu un guvern PSD, să se facă în Timiș toate proiectele promovate de administrația județeană. Hmmm. Te pune pe gânduri? Nu-ți e totuna să dai cu piciorul la un centru intermodal, la un stadion de 30.000 de locuri cu sprijinul Guvernului Dragnea, spitale și alte lucruri frumoase.

Ba chiar centura de sud grăbită de munca asiduă a „echipei omogene”. În acel moment nu te mai întrebi ce i-a împiedicat pe parlamentarii USL și apoi cei PSD să vorbească cu Victor Ponta premierul pentru „susținerea la nivel central toate proiectele administrative majore ale județului Timiș”? Echipa n-a fost omogenă sau conducerea centrală a PSD a abandonat ca de atâtea ori Timișul? Deși întrebările astea îți stau în gât, nu, nu te mai întrebi și, cu mâna tremurândă, te încearcă gândul să pui ștampila la lista PSD la parlamentare. Dacă de data asta va fi altfel, vine drăcușorul să-ți încerce stoicismul cu care refuzai până acum un vot pro-PSD în Timișoara? Stai o viață într-un județ de care și-au bătut joc toți pesediștii, pedeliștii și liberalii de la centru, iar când soarta îți surâde cu Sorin Grindeanu și Liviu Dragnea, tocmai atunci te apucă suflatul în iaurt?

Eu mă mai gândesc până pe 11 decembrie dacă voi vota „echipa omogenă” sau nu. Mai aștept puțin să văd dacă apare în presă Sorin Grindeanu, președintele PSD Timiș și al CJ, cu o precizare necesară. Echipa asta omogenă care are „ca sarcină principală să funcționeze ca o echipă omogenă” va avea ca „sarcină principală” să susțină numai proiectele Timișului sau va susține și proiectele Timișoarei? Că mă trezesc apoi că guvernul și „echipa omogenă” ne vor pedespsi pe noi, timișorenii, că am votat cu Nicolae Robu și nu ne va mai sprijini cu „sarcina principală”. E foarte important să ni se spună asta înainte, nu după ce votăm, că poate iarăși aflăm că pentru ce nu merge bine va fi vinovată „echipa omogenă” de la liberali, care nu știe să facă front comun cu Marilen Pirtea în frunte și să convingă Guvernul Dragnea că și noi (încă) facem parte din România?

Share
Published by
Eugen Sasu

Recent Posts

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

8 ore ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

11 ore ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

12 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

12 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

13 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

14 ore ago