Categories: PartideUltima ora

Pavel Popescu, fost PMP-ist, pe locul III la Camera Deputaților din partea PNL Timis?

Încă o modificare pe listele PNL Timiș! Încă un candidat „parașutat” direct de la București! Este vorba despre timișoreanul mutat la Oslo, care, anul trecut, imediat după tragedia de la Colectiv, a rezolvat transferul unor pacienți în țara sa adoptivă. Pavel Popescu îi va lua locul, după toate probabilitățile, lui Balint Petrescu pe lista de la Camera Deputaților.

La o săptămână de la tragedia de la Colectiv, un timișorean stabilit la Oslo a reușit să rezolve transferul câtorva dintre tinerii grav răniți. „Daniel Funeriu, pe care îl cunosc bine din Timișoara, îmi scrie pe Facebook: «dacă vrei să faci ceva pentru țară, găsește un spital din Norvegia care să primească un ars de la București». Mă roagă de urgență sa găsesc o posibilitate de a transfera niște pacienți aici într-un spital pentru tragedia de la Colectiv (ținând cont de faptul că Norvegia are unul dintre cele mai bune sisteme de sănătate din lume) (…) Prin contactele mele directe cu oficialitățile locale, am reușit să intru pe fir cu boardul Spitalului de Arși din Bergen (unul din cele mai profesioniste spitale din Norvegia), atenție la ora 22! Am sunat și i-am implorat de-a dreptul să ne ajute de urgență în situația arșilor”, scria, pe Facebook, Pavel Popescu. În 12 ore, o echipă de medici norvegieni ajunsese la București, pentru a face evaluarea pacienților pe care urma să-i preia la tratament.

La un an de la acel episod, Pavel Popescu pare a fi propunerea-surpriză pentru listele de la parlamentare ale PNL Timiș! Apropiat al lui Daniel Funeriu și fost membru al PMP, tânărul ar urma să-i ia locul lui Balint Petrescu pe poziția a treia la Camera Deputaților. Propunerea urma să fie supusă votului BPJ al PNL Timiș, în ședința de vineri după-amiază, convocată în prezența președintelui Alina Gorghiu. De la aceasta au lipsit mai mult de jumătate din primarii partidului, dar și alți membri ai „vechiului PNL”. Și-a făcut însă apariția primarul Aradului, Gheorghe Falcă! Discuțiile n-au fost deloc line, între Ovidiu Drăgănescu și Dan Popa având loc un schimb de replici, după ce fostul prefect a combătut aducerea pe liste a unor oameni din afara partidului, cu referire la Claudiu Buciu, plasat pe trei la Senat, și Pavel Popescu. A intervenit și Alina Gorghiu, care i-a spus lui Drăgănescu că, din cauză că a lipsit din partid o vreme, are anumite goluri.

UPDATE: Lucrurile nu s-au liniștit nici spre finalul ședinței. Mariana Nagy, aflată pe locul doi la Senat, nu a vrut să se retragă pentru a-i face loc lui Claudiu Buciu, aceasta spunându-i președintelui Nicolae Robu că în partid este o falsă democrație și că se fac doar jocuri de culise. Mutarea lui Buciu în locul lui Nagy nu s-a putut face, pentru că nu a exista cvorum. În schimb, Pavel Popescu va fi pe trei la Camera Deputaților, nemafiind nevoie de un vot, în condițiile în care Balint Petrescu a anunțat că se retrage de pe această poziție.

Share
Published by
Cristina Tomescu

Recent Posts

Început de mai solicitant pentru pompierii militari, care au avut sute de intervenţii

În perioada 1-6 mai, pompierii militari din cadrul celor 7 subunități de intervenție ale inspectoratului…

18 ore ago

Administrația județeană a semnat acordul pentru finanțarea cumpărării unor microbuze școlare mai puțin poluante

Timișul va primi aproape 25 de milioane de lei, bani de la Administrația Fondului pentru…

18 ore ago

Au fost stabilite locurile de afișaj electoral de la Timișoara

La Timișoara vor fi organizate un număr de 50 de locuri unde vor putea fi…

18 ore ago

La Timișoara va avea loc un show pop-rock unic, pe muzica de Michael Jackson, Queen, Deep Purple, Pink Floyd, Guns N’ Roses sau Aerosmith

Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) vă invită să participați la primul spectacol din turneul…

20 de ore ago

Sunt restricții de circulație, pe A1, se lucrează la carosabil

Direcția de Drumuri și Poduri Timișoara a informat marți, că din această zi, pe autostrada…

20 de ore ago

Alin Nica: La 9 iunie avem de ales între trecut și viitor

Am decis să candidez pentru al doilea mandat de președinte al Consiliului Județean Timiș în…

21 de ore ago