Referendumul organizat la Ciacova nu a fost validat. Locuitorii oraşului timişean s-au prezentat în faţa cabinelor de vot într-un număr prea mic pentru ca scrutinul să fie admis. La ora închiderii urnelor, doar 644 de cetăţeni cu drept de vot aleseseră să-şi exprime opţiunea asupra revenirii sau nu la statutul de comună al Ciacovei.
Este vorba de puțin sub 15% din numărul alegătorilor, dar, pentru ca referendumul să fi fost validat, era nevoie ca o treime dintre cetăţeni să participe la referendum. Din cei care au votat, 522 au ales ca Ciacova să redevină comună, iar 88 au votat ca localitatea să rămână la statutul de oraş. Solicitarea de revenire la vechiul statut administrativ a fost lansată de consilierii locali din cauza creşterii nivelului impozitelor locale, mai ales pentru terenuri, pentru mediul urban acestea fiind mult mai mari decât în cel rural. Ciacova a devenit oraș în anul 2004, cu două luni înainte de alegerile locale. Noul statut de oraș aduce însă și o majorare considerabilă a taxelor și impozitelor. În aceste condiții, în august 2016, consiliul local a votat, la propunerea primarului Petru Filip, în favoarea organizării unui referendum care să le dea oamenilor posibilitatea ca localitatea lor să redevină comună. Conform datelor de la Statistică, în 2015, Ciacova, cu satele aparținătoare Cebza, Macedonia, Obad și Petroman, avea 5.388 locuitori.
Pe 64 de străzi și bulevarde din Timișoara va avea loc modernizarea sistemului de iluminat…
În comuna Moşniţa Nouă vor fi ridicate cinci staţii pentru reîncărcarea autovehiculelor electrice, printr-o finanţare…
Sala Teatrului Național Timișoara a găzduit, marți seara, ediția a zecea a Galei Premiilor UVT.…
Finalizarea proiectului prin care Timișoara a primit 44 de autobuze electrice pentru transportul în comun…
Colaborare de succces. Parteneriatul dintre Universitatea Politehnica Timișoara și sediile Continental din Timișoara a fost…
Consilierii locali timișoreni au primit la vot, la ședința de plen extraordinară de marți un…