Pe 1 decembrie va fi mare sărbătoare în Buziaş. Se împlinesc 60 de ani de când stațiunea are statut de oraș, dar și 695 de ani de atestare documentară. Autoritățile locale pregătesc un program pe sufletul buzieșenilor.
Referendumul de la Ciacova nu a fost validat
Referendumul organizat la Ciacova nu a fost validat. Locuitorii oraşului timişean s-au prezentat în faţa cabinelor de vot într-un număr prea mic pentru ca scrutinul să fie admis. La ora închiderii urnelor, doar 644 de cetăţeni cu drept de vot aleseseră să-şi exprime opţiunea.
Dezinteres total pentru referendum la Ciacova
Primele cifre parţiale arată că locuitorii din orașul Ciacova sunt total dezinteresaţi de referendumul convocat în vederea revenirii sau nu la statutul de comună. Doar 142 de cetăţeni cu drept de vot aleseseră să participe la scrutin, conform datelor parţiale ale referendumului.
Referendum la Ciacova: ramane sau nu oras?
Locuitorii din Ciacova sunt chemați duminică, 9 octombrie, la urne, pentru a decide dacă mai vor sau nu să stea la oraș. Statutul de orășean aduce cu sine și impozite crescute, așa că oamenii trebuie să decidă ce vor face mai departe.
Localnicii din Ciacova decid daca mai vor sa stea la oras
Prefectura Timiș a anunțat că, pe 9 octombrie, în Ciacova va fi organizat un referendum care va decide dacă localitatea își păstrează statutul de oraș. Consilierii locali au votat un proiect în acest sens în luna august 2016, la inițiativa primarului Petru Filip.
Motiv de cearta intre PSD si PNL: cine vrea mai tare ca Gataia sa redevina comuna
PNL și PSD au încă un motiv de râcă în precampanie. De această dată, se întâmplă la Gătaia, unde ambele tabere vor ca localitatea să redevină din oraș comună. Asta, după ce oamenii și-au dat seama că viața la oraș este mai costisitoare decât se așteptau. În teorie, schimbarea este dorită atât de liberali, cât și de social-democrați.
Forbes a decis: Timisoara e, din nou, capitala afacerilor in Romania!
Topul „Forbes – 40 cele mai bune orașe pentru afaceri din România” a ajuns la a patra ediție. Timișoara este, pentru a doua oară consecutiv și a treia dată în istorie, orașul care s-a clasat pe primul loc. Jurnaliștii de la Forbes au luat în considerare 10 criterii.
De la anul, la Timisoara ar putea aparea primele gradini urbane
Timișorenii, chiar și cei care stau la bloc, ar putea avea propriile spații verzi de care să aibă grijă. Este vorba despre grădinile urbane unde vor putea cultiva legume sau plante și pe care le vor putea folosi pentru a-și petrece timpul liber. Un proiect de hotărâre pe această temă a fost depus joi la primărie.
Fabula c-un jacuzzi si-un… metrou
Nea Ilie Astărăstoaiei are căcăstoarea în fundul grădinii. Când merge să-și facă nevoia mare, își ia și doi pari cu el: unul pentru sprijin, altul pentru a alunga câinii. În curte are o fântână pe care o folosește mai rar, fiindcă vorba preferată a lu’ nea Ilie este că „apa nu-i bună nici în bocanci”.
Campanie anti-santiere: Timisoreni, luati-va inapoi orasul! / FOTO
Au început lucrările de sistematizare a Pieței Bălcescu și, odată cu ele, războiul de guerillă urbană. Zona fost împânzită de afișe, deștept realizate, cu citate din filosofi, jurnaliști sau arhitecți care gravitează în jurul aceleiași teme: timișorenii ar trebui să-și ia orașul înapoi, fiindcă orașele sunt pentru oameni, nu pentru mașini.
Ecuatii simple
Îmi conturam ideea că un oraș, cu cât e mai mic, cu atât e mai ușor de administrat, de a fi păstrat curat. Aparent, comunitățile mici tind să fie mai unite, mai omogene și solidare la demersurile celor cu inițiativă. Se pare că m-am înșelat.
Concursul portilor de intrare in Timisoara e doar orientativ
Primarul Nicolae Robu a anunţat câştigătorii concursului pentru porţile oraşului. Tinerii vor primi bani şi câte o diplomă, dar nu se știe dacă, până la urmă, ideile lor vor fi luate în seamă la renovarea intrărilor în Timișoara.