Categories: Politicieni

Robu, despre un candidat de la Bucuresti: Nu pot sa spun „nu” fata de oricine

PNL Timiș își va prezenta săptămâna viitoare listele definitive pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie. Președintele Nicolae Robu nu spune un „nu” categoric unui candidat de la centru, nuanțându-și tutuși declarația legată de Alina Gorghiu.

Locul întâi pe lista pentru Senat a PNL Timiș va fi ocupat săptămâna viitoare, dar nu se știe încă de unde va veni candidatul care îi va lua locul lui Vasile Blaga. La începutul săptămânii, președintele Nicolae Robu spunea, pentru deBanat.ro, că „poziția unu de la Senat e liberă, dar nu urcă nimeni pe ea (…) spre exemplu, dacă președintele Alina Gorghiu vrea să candideze la Timiș, ca ipoteză, așa cum a avut dreptul Vasile Blaga, așa are și dânsa dreptul”. După ședința de BPJ de joi după-amiază, Robu și-a nuanțat afirmația. El nu mai e așa de categoric împotriva unui candidat care să nu provină din filială. „Nu pot să spun «nu» față de oricine, pentru că nu știu ce idei ar putea să mai apară. În principiu nu putem agrea pe altcineva decât președintele partidului, Alina Gorghiu. Nu știu ce mari personalități ar putea să apară în discuție, dar nu se va putea pune problema în termeni de impunere. Nu suntem o filială căreia să i se poate impune de la București un candidat. Această filială este una dintre cele mai puternice din țară și, prin urmare, își cere drepturile ei. Unul dintre aceste drepturi este acela de a-și stabili candidații”, spune Robu. Întrebat de ce nu s-a stabilit totuși cine îi va lua locul lui Vasile Blaga chiar în această săptămână, dacă tot e dreptul filialei să facă acest lucru, președintele PNL Timiș spune că… politica e ceva complicat. „Se întâmplă și alte lucruri, dincolo de ce apare în spațiul public. Fiecare lucru are timpul lui”, a declarat Nicolae Robu.

Președintele PNL Timiș este mulțumit de candidații pe care îi va propune filiala la parlamentarele din 11 decembrie. „Ne-am străduit să venim în fața cetățenilor cu liste curate, cu oameni care nu sa mai fie ținte pentru cetățeni și pentru mas-media. Am făcut eforturi mari și a trebuit să gestionez situații delicate”, a mai spus Robu. Pe locul al doilea la Senat, potențial eligibil, se află Dumitru Dinulescu, iar la deputați, primele patru poziții sunt ocupate, în ordine, de Marilen Pirtea, Ben-Oni Ardelean, Liliana Oneț și Balint Petrescu.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

36 de minute ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

O oră ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

6 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

7 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

8 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

9 ore ago