Categories: Partide

Robu, despre un candidat de la centru: PNL nu e un partid condus discretionar

Președintele PNL Timiș, Nicolae Robu, continuă să susțină că nu va putea fi impus, fără drept de apel, un candidat pe locul lăsat liber la Senat după retragerea lui Vasile Blaga. Robu spune că PNL nu e „structură militarizată”, dar admite, în același timp, că disciplina de partid ar putea face ordine pe liste.

Șeful PNL Timiș, Nicolae Robu, spunea, săptămâna trecută, că e aproape imposibil ca filiala să accepte un candidat din exterior, cu excepția Alinei Gorghiu. „Nu pot să spun «nu» față de oricine, pentru că nu știu ce idei ar putea să mai apară. În principiu nu putem agrea pe altcineva decât președintele partidului, Alina Gorghiu. Nu știu ce mari personalități ar putea să apară în discuție, dar nu se va putea pune problema în termeni de impunere”, afirma Robu. Între timp, un lider liberal citat de stiripesurse.ro îl contrazice categoric. „Este opinia domnului Robu. 100% va fi cineva de la centru. Unul dintre liderii marcanți ai partidului”, a declarat, luni, acesta. Președintele liberalilor timișeni o ține însă pe-a lui și susține că primează democrația. Aceasta ar putea fi însă moderată de… disciplina de partid.

Citește și: Robu, despre un candidat de la Bucuresti: Nu pot sa spun „nu” fata de oricine

„Nu vreau să intru în astfel de discuții. Nu suntem o structură militarizată, suntem o structură democratică, dar în care, evident, funcționează și principiul disciplinei de partid, bazată pe statut. Nimeni nu conduce discreționar în acest partid, nici la nivelul filialei, nici la centru”, a precizat, pentru deBanat.ro, Nicolae Robu. Liberalii din Timiș își vor stabili cel mai probabil joi, 13 octombrie, listele pentru parlamentare. Până acum, s-a lăsat cu nemulțumiri mai mult sau mai puțin exprimate public. Asta, spre deosebire de PSD, unde decizia a fost luată mult mai lin. Totuși, Robu nu regretă scandalurile iscate în filiala pe care o conduce. „La PSD s-a făcut clasamentul prin consultări individuale, nu prin adunări generale. Adunările generale sunt expresia democrației și ele sunt mai greu de gestionat. Comportamentul individual este completamente diferit de comportamentul unei mulțimi. Nu am fi putut evita conflictele apărute, pentru că noi ținem la principiul democratic și asumăm democrația cu tot ce comportă ea, inclusiv cu anumite neplăceri”, ne-a mai declarat liberalul. La nivel de zvonuri, au circulat ca favoriți pentru prima poziție pe lista de la Senat în Timiș Adriana Săftoiu și chiar Cătălin Predoiu, dar a fost vehiculată și mutarea lui Marilen Pirtea la Camera superioară.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Polistele, pătimesc în continuare! Opt înfrângeri la rând

Seria interminabilă de înfrângeri pentru prim-divizionara de fotbal feminin Politehnica Timişoara continuă. Cum la echipă…

O oră ago

Păcătoşi! Eşec greu de digerat într-un meci în care s-au ratat multe şanse de salvare

CSC Dumbrăviţa a pierdut meciul disputat azi, la Mioveni, cu FC Argeș, în penultima etapă…

5 ore ago

Cartierul Tipografilor rămâne cel mai scump din Timișoara

Cartierul Tipografilor continuă să rămână surpriza imobiliară a Timișoarei. Prețurile cerute pentru locuințele de aici…

8 ore ago

Buziașul caută furnizor pentru trei microbuze electrice, pentru realizarea transportului în comun

Orașul Buziaș dorește introducerea transportului în comun în localitate, dar și în localitățile din jur.…

8 ore ago

Ada Hausvater, directorul general al Teatrului Național din Timișoara, inclusă în Capital Top 100 Manageri, ediția 2024

Capital Top 100 Manageri reprezintă rezultatul analizei desfășurate la nivel național, privind rezultatele manageriale notabile și…

10 ore ago

Vinerea Patimilor, zi de post negru

Vinerea Mare reprezintă pentru creștinii ortodocși ziua când a fost răstignit pe cruce Fiul lui…

10 ore ago