Doar două zile au mai rămas pănă la alegerile locale şi euraparlamentare, care au căzut din nou, la fel ca pe 20 mai 1990, în Duminica Orbului. În perioada scurtă rămasă nu mai pot avea loc mari mutaţii, totul depinde de modul în care partidele şi candidaţii îşi vor mobiliza propriile electorate. Dar cred că…
În sunetul tăcerii, justiţia din România se prescrie. Iar kakistocraţia ia locul democraţiei
Hexi Pharma, Darius Vâlcov, dosarul ANRP, Bogdan Olteanu, Nelu Iordache, se pregătesc Ioana Băsescu şi Elena Udrea. Sunt doar câteva nume de persoane sau dosare pentru care, în prima instanţă au fost date condamnări, dar care acum sunt prescrise. La Timişoara, scriam cu puţin în urmă de cel mai mare dosar instrumentat de DNA aici,…
De la cine a învățat Dragnea democrație
La o zi după „marea gunoiadă” a PSD de la București, Liviu Dragnea a avut o prezență absolut halucinantă la Antena 3. Sub privirile umede de admirație ale lui Gâdea și Badea, liderul PSD a avut o criză de demență, înjurând în stânga și dreapta.
Boul și boa la referendum
Mă întrebam dacă noi, ca popor, am mai putea face de azi pe mâine o revoluție, o revoltă, o răscoală. Căci avem o problemă: ce țară e aia în care tot trebuie să faci o revoluție odată la 30 de ani? Unde s-a mai pomenit așa ceva?
Priviți ce specimen ați votat! Întoarcerea la „normalitatea” și „democrația” PSD-istă
„E clar că revenim la normalitate şi la democraţie”, a glăsuit deputatul PSD Matei Suciu pentru un site local, drept reacție la decizia Curții Constituționale de a-l obliga pe președintele Iohannis s-o demită pe șefa DNA, Laura Kovesi.
Robu explica de ce nu vrea referendumuri locale: In comunism a fost democratie participativa
Timișoara nu va avea niciodată, cât timp Nicolae Robu va fi primar, buget participativ. Edilul spune că democrația nu înseamnă ca oamenii să spună ce vor, pentru că așa se făcea în comunism. Robu susține că are o bună colaborare cu consiliile de cartier, deși acum jumătate de an le considera, pe cele mai multe dintre ele, aservite politic.
Cum arata, de fapt, „democratia” lui Grindeanu fata de „dictatura” lui Dragnea
În PSD Timiș continuă să existe o situație cel puțin bizară, la aceasta având o contribuție esențială și conducerea centrală a partidului. Exclus din PSD la nivel național, Sorin Grindeanu continuă să conducă filiala județeană.
Doctrina unui viitor presedinte PSD: respectarea minimala a legii
Sunt în fericita situație să nu mă deranjeze că Sorin Grindeanu și-ar mai face planuri politice viitoare. Cum la fel de adevărat este că nu m-ar deranja nici viceversa, să nu aibă planuri, să meargă la un loc de muncă și să-și câștige o leafă bună.
Lucian Ursuletu, dat afara din PSD la televizor de Codrin Stefanescu: Il invit la Timisoara, sa vada cum e cu democratia
Purtătorul de cuvânt al PSD Timiș a aflat de la televizor că a fost dat afară! Codrin Ștefănescu, un sinistru personaj care ocupă „sticla”, l-a anunțat în direct pe Lucian Ursulețu că nu mai este membru de partid. Acesta îl invită pe fostul PRM-ist la Timișoara, să vadă cum e cu democrația.
Propunere PNL pentru democratie: Zi libera pentru studenti dupa alegeri, poate si transport gratuit
Pentru că democrația nu poate fi consolidată decât printr-o prezență ridicată la vot, iar studenții reprezintă un procent important din numărul votanților, PNL vrea o zi liberă pentru aceștia. Anunțul a fost făcut, vineri, la Timișoara, de președintele liberalilor, Alina Gorghiu.
Robu, despre un candidat de la centru: PNL nu e un partid condus discretionar
Președintele PNL Timiș, Nicolae Robu, continuă să susțină că nu va putea fi impus, fără drept de apel, un candidat pe locul lăsat liber la Senat după retragerea lui Vasile Blaga. Robu spune că PNL nu e „structură militarizată”, dar admite, în același timp, că disciplina de partid ar putea face ordine pe liste.
Tu, Alin, Alin, Alin… sau manelizarea PNL Timis
Azi-mâine liberalii își stabilesc candidații pentru viitoarea formulă a parlamentului. Dar înainte ca filiala să stabilească cine e pe locul doi la deputați, după Marilen Pirtea, și cine e după Blaga la senatori, primarii vor decide pe cine trimit în zona presupus eligibilă ofertei electorale liberale.
Robu: PNL nu e partid de yesmani, nu e in regula cum a fost ales Marian Munteanu
Vicepreședinte al PNL la nivel național, Nicolae Robu e nemulțumit de felul în care a fost decisă candidatura lui Marian Munteanu la Primăria București. Robu crede că „într-o instituție serioasă cum e PNL” nu ar fi trebuit să se procedeze în acest fel și spune că în partid sunt mai mulți nemulțumiți.
Ce le mai place democratia!
Spiritul civic. Când ceva nu îți convine în comportamentul alesului tău, democratul și civicul din tine te face să-ți taxezi favoritul. L-ai votat cu două mâini, dar îl iei pe Iohannis la palme pentru că e prea alunecos. Îl critici. Ați auzit un pesedist să-și critice preferatul?
Strada fara „semafoare”, democratie fara partide
Într-o țară normală, schimbarea în stradă a guvernului ar fi o bizarerie. Nu-mi amintesc în ultimele decenii ca o Olandă civilizat-europeană să pățească așa ceva. Sau o Suedie la fel de aranjată în ordine, conștiință și disciplină. Da, există instituția demisiei din bun simț.
Frana la gandire
„Nu știu dacă mai e România o țară democratică”, spunea recent pacientul Victor Ponta, referindu-se la interdicția pusă de DNA deputatului Ghiță de a merge la locul său de muncă, în Parlament.
Parlamentul Romaniei, ca o banda infractionala organizata
Pentru că Parlamentul reprezintă principalul exponent al democrației reprezentative și fiindcă democrația noastră este încă destul de firavă, nu am abuzat niciodată de critici la adresa parlamentarilor. Nu că n-ar fi meritat-o. Dar criticând otova tot ce aparține de parlamentarism, dai apă la moară celor care tânjesc după un tătuc unic, care nu înțeleg ce rost au partidele și – în fond – cu ce se mănâncă democrația.
Samartinean stie de ce ruptura din USL e un lucru bun pentru Romania
Deputatul PDL Cornel Sămărtinean e convins că ruperea USL are și un efect pozitiv: demonstrează că democrația n-a murit în România. Parlamentarul crede că o astfel de construcție politică, ridicată pe minciună, nu avea cum să dureze la nesfârșit.
Cine zice ca nu e democratie in PSD?
Democrația în PSD Timiș a fost întotdeauna de formă și a mascat o luptă acerbă între haite. Nu întotdeauna erau haite. Au fost vremuri când ți-era și frică să mergi prin sediu în grupuri mai mari de trei lupi ori să înoți trei-patru rechini prin filială fără să bați la ochii preaputernicului președinte. Nu mai este chiar așa.
„Flacara democratiei” ajunge in „Amfiteatrul Civic” de la Timisoara
Mai multe ONG-uri neutre, dar susţinute logistic de PD-L Timiş inaugurează, vineri, la Casa Tineretului, „Amfiteatrul Civic”. Este vorba, conform PD-L Timiş, despre un grup de iniţiativă şi personalităţi timişorene ce îl susţin pe Traian Băsescu înaintea referendumului din 29 iulie.
- 1
- 2