Categories: Ziaristu' de terasă

Robu si Popoviciu, santajul si secretariatul

Se știe: joi seara, în ședința BPJ al PNL Timiș, președintele Nicolae Robu, apelând la atribuțiile sale, l-a înscăunat pe (încă) deputatul Alin Popoviciu pe funcția de secretar general al organizației. Și asta, după câteva zile în care, palpitând de emoție, Robu anunța că joi va face o declarație extraordinară și surprinzătoare totodată.

Cu toate că știrea era deja deconspirată în unele medii, cam toată lumea a rămas mască în momentul în care Alin Popoviciu a fost uns pe cea de-a doua funcție din organizație. Fie, a treia, că ar mai fi și prim-vicepreședintele Dan Popa, care este însă e tot mai absent de la treburile organizației. Surpriza acestei mutări n-a fost dată de faptul că PNL Timiș a pierdut alegerile locale pe mâna lui Popoviciu, lucru de care s-a plâns inclusiv Robu. Nici de faptul că noul secretar general mai are probleme penale. Și nici măcar de faptul că, în trecut, cei doi s-au gratulat cu cuvinte deloc dulci. Astfel, Robu spunea despre Popoviciu că e „nermenic”, „circar” sau„nesimțit”. Nu mai puțin adevărat este că și Robu, în viziunea lui Popoviciu, era „șpăgar” și „nebun”. Dar fiecare om are dreptul la „reevaluări”, fiindcă doar despre bou spun unii c-ar fi consecvent. Problema e însă alta, nu „amabilitățile” din trecut. Deși, într-o societate cât de cât decentă, nu poți să treci peste astfel de epitete.

Lucrul cu adevărat grav este că, în ultima perioadă, Popoviciu a făcut un șantaj pe față la filială și, implicit, la Robu. Cum s-a produs acest lucru? Simplu, Popoviciu strângea semnături pentru o candidatură independentă. Plus că a negociat propria susținere cu mai mulți primari liberali. Mai mult, înainte ca protectorul său, Vasile Blaga, să fie lovit în aripă de DNA, același Popoviciu făcea presiuni la primarii PNL. Astfel, invocând o înțelegere cu Blaga, Popoviciu le spunea că, dacă 20 dintre ei îi dau semnături de susținere, va fi pus pe lista de candidați a PNL Timiș. Și asta în timp ce Robu vorbea că Popoviciu e scos definitiv de pe listă.

În acest timp, Popoviciu lansa zvonuri că are de partea sa nenumărați primari și mai multe mii de semnături de susținere pentru o candidatură independentă. Fals! În spatele lui dacă mai erau vreo doi primari. Dar Robu a luat plasă încă o dată, lăsându-se fraierit că Popoviciu poate disloca o halcă importantă din filială. Ca atare, de teamă de-a nu pierde o parte din organizație – și asta ,după demisiile mai multor primari – a cedat la șantajul deputatului și l-a pus într-o funcție extrem de importantă. Repet însă, nu mai exista niciun risc, Popoviciu nemaiavând susținere. Or, toată lumea știe că nu se negociază niciodată cu teroriștii și șantajiștii. Numai Robu pare să nu fi aflat acest lucru. Plusând puțin, capitularea imediată a lui Robu în fața șantajului lui Popoviciu poate explica și alte lucruri sensibile și totodată extrem de bizare. Ca de exemplu, că în jurul lui Robu gravitează indivizi extrem de dubioși, cu maniere de pitecantropi. Iar primarul-președinte se face că nu vede.

Share
Published by
Ziaristul de (pe) terasa

Recent Posts

Nouă persoane intră în cursa pentru fotoliul de primar al Timișoarei

Cursa electorală pentru desemnarea noului primar al Timișoarei se va da între nouă candidați. Pentru…

3 ore ago

Susţinut şi de PSD, Dan Vatriş (PNL) şi-a depus candidatura pentru un nou mandat de primar al comunei Jebel

Primarul PNL al comunei Jebel, Dan Vatriş, şi-a depus candidatura pentru un nou mandat în…

6 ore ago

CSU Politehnica Timișoara, trei medalii la Campionatul național de floretă tineret

Politehnica Timișoara a cucerit trei medalii la Campionatul Național de floretă, tineret. Ingrid Miti Bikfalvi…

6 ore ago

Se pregătește cea mai nouă ediție a Ezoteric Fest

Expo Timișoara Internațional în parteneriat cu Camera de Comerț, Industrie si Agricultură Timiș vor organiza…

7 ore ago

Studiul de prefezabilitate al sălii polivalente de la Timișoara este aproape gata

Acum, că problema stadionului nou al Timișoarei a fost ”rezolvată”, viceprimarul orașului abordează cel de-al…

7 ore ago

Poate începe noul vot pentru bugetarea participativă, regulamentul a fost aprobat

Timișoara va avea și în acest an bugetare participativă, cetățenii urmând să decidă direct unde…

7 ore ago