Categories: Zâmbete amare

Roxana se invartoseaza la Timisoara, Basescu omoara PMP la Bucuresti

Vă mai amintiți de Roxana Iliescu? Nu, nu actuala vicepreședintă a Consiliului Județean, ci fosta șefă supremă a PMP Timiș. Cea care pe vremuri urla și tuna împotriva PSD. Iată câteva exemple ieșite chiar din gura ei: „Trecerea șefiei PSD din mâinile unui urmărit penal pe mâinile unui condamnat penal arată fața unui partid putred”; „E timpul ca acest partid, care a rămas cu mentalitatea în anii 90 să fie ajutat de cetățeni, prin vot, să iasă de pe scena politică”. În ultima perioadă însă, pe motiv că face administrație, nu politică, Roxana Iliescu a lăsat declarațiile belicoase la o parte. Mai mult, a ajuns protejată de PSD-iști, devenind un fel de mielușică blândă la picioarele păstorului ei Sorin Grindeanu.

Două recente evenimente însă au readus-o pe domnișoara Iliescu în zona politică. Primul a fost detronarea lui Marius Dugulescu din fruntea PMP Timișoara, pentru a se urca ea pe scaunul lăsat liber. Foarte bine, PMP e partid democratic și probabil că scrie în statutul său că, atunci când o doamnă/domnișoară lovește din tocuri, trebuie neapărat promovată. De dată și mai recentă, respectiv în urmă cu o zi, Roxana s-a învârtoșat și mai tare. De data asta la adresa prim-vicepreședintelui PNL, Cristian Bușoi. Care afirmase că alianța la Timiș între PSD și PMP era o proiecție în teritoriu a unor înțelegeri la nivel național între Traian Băsescu și tripleta Dragnea – Ponta – Ghiță. Considerându-se cu onoarea nereperată (adică cum, ea a făcut alianță cu PSD la comanda lui Băsescu?), Roxana îi răspunde pe un ton foarte dur lui Bușoi. Mai mult, precum șeful ei suprem, ea duce atacul în zona șantajului, ameniunțându-l pe Bușoi că va face dezvăluiri „care îl vor pune într-o situație delicată”. Și asta dacă liderul liberal nu-i reperează onoarea cerându-i scuze în public. În fine, dacă PMP Timiș intenționează să abordeze alegerile parlamentare din postura de remorcă a PSD, e treaba liderilor organizației. Numai că această zonă e puțin cam aglomerată. Adică din firimiturile căzute de la masa PSD se mai înfruptă și ALDE, așa că nu prea mai e loc.

În timp ce domnișoara Iliescu își duce laTimișoara războaiele ei, la București, liderul suprem al PMP, Traian Băsescu, o ia tot mai mult pe arătură, devenind de nerecunoscut. Fostul șef al statului a ajuns la limita cea mai de jos a penibilului și ridicolului. Înhăitat cu Ponta, Ghiță, Udrea și alți penali, Băsescu își duce un ultim război personal cu DNA. Un război de totul sau nimic. Miza e imensă, inclusiv pentru România, nu doar pentru combatanți. E o luptă pentru putere, pentru bani și, în ultimă instanță, pentru libertatea unora. E o luptă a celor care vor să păstreze sistemul care a procreat indivizi de țeapa celor enumerați mai sus cu cei care vor să ducă România și de facto, nu doar de jure în Europa. Angrenat total în această luptă alături de toți mafioții României, fostul „justițiar” Băsescu și-a abandonat propriul electorat și, implicit, pe cel al PMP. (Se vede deja asta în sondajele care dau PMP sub pragul electoral.) Ba după modelul Ghiță care și-a băgat propria televiziune în acest război, Băsescu a venit cu obolul celor două instituțiii media pe care le controlează (B1 și EvZ.). Ți-e mai mare dragul să-i vezi pe unii care se porcăiau până mai ieri cum fac acum front comun împotriva Laurei Kovesi, a Justiției și în apărarea infractorilor. Frumoasă țară! De-a dreptul fascinantă, fiindcă e și locuită!

Share
Published by
Ino Ardelean

Recent Posts

Primul tramvai Bozankaya, din seria galbenă, în drum spre Timișoara. E în vamă!

Primul tramvai din noul lot de 17, produse de turcii de la Bozankaya pentru Timișoara,…

15 ore ago

Timişoara predă o lecţie de rugby ofensiv pe terenul echipei din Baia Mare

Derbiul campionatului în Liga Naţională de rugby s-a desfăşurat pe Arena Zimbrilor, acolo unde Ştiinţa…

15 ore ago

Alfred Simonis și UDMR sunt cap de listă pe buletinele de vot pentru județ

Biroul Electoral de Circumscripție Județean Timiș a efectuat tragerea la sorți pentru stabilirea ordinii în…

15 ore ago

Eveniment aşteptat de tineretul Timişoarei: Zilele Studenţilor vine cu multe concerte, proiecţii de film şi surprize

Se anunţă zile spectaculoase săptămâna viitoare în oraşul de pe Bega, odată cu desfăşurarea unui…

16 ore ago

Dumbrăviţa a tremurat puternic, dar a obţinut punctul care o menţine în Liga 2

Final incendiar la Dumbrăviţa, unde echipa gazdă a trecut prin mari emoţii, dar va continua…

17 ore ago

Jurnal de campanie (10). Sub privirile “candidaţilor” Vlad Ţepeş şi Mihai Viteazul, gloatele AUR şi-au scos arsenalul de campanie

Prima zi de campanie electorală, sau mai precis spus prima noapte, a adus şi prima…

19 ore ago