Categories: Ziaristu' de terasă

Uite cine vorbeste! Chiar el, Traian Basescu

Așadar, Traian Băsescu s-a alăturat și el gălăgioasei găști care înjură de dimineața până seara Guvernul Cioloș, intrând astfel într-o selectă companie, alături de un Victor Ponta, Sebastian Ghiță, Călin Anton ș.a.m.d Tăriceanu, individul ăla stupid de la PRU, parcă Bogdan Diaconu pe numele său, Elena Udrea etc. În paranteză fie spus, deși acești oameni vin din diverse zone politice, ceva îi leagă, și anume… DNA. La urma urmei, chiar era absurd să nu apară și Băsescu la acest concurs, că doar la ce se pricepe el mai bine? Nu, nu la băut, cu toate că și acolo se pricepe. Nici la furat, că sunt alții mai experți. În schimb, la înjurături, la smardoială chiar că nu-l duce nimeni.

Și iată ce zice fostul președinte: „În România rulează filmul SF «Onestitatea lui Cioloş». Moţiune simplă împotriva ministrului Agriculturii, Achim Irimescu, pentru neplata la timp a subvenţiilor către agricultori. Moţiunea este adoptată de Parlament, dar «onestul» Dacian Cioloş stabileşte că ministrul rămâne în guvern. Moţiune simplă împotriva Ministrului Justiţiei, Raluca Prună. Moţiunea este adoptată de Parlament, dar «onestul» Dacian Cioloş stabileşte că Raluca Prună rămâne în guvern.” Stop joc!

Cine nu mai poate de grija Parlamentului? Cine vorbește despre sfidarea Parlamentului de către premier? Cel care, în calitate de președinte, n-a ratat niciun moment de-a micționa din toate pozițiile pe Parlament? Cel care spunea că va demisiona în cinci minute în 2007, în cazul în care Parlamentul îl va suspenda din funcție? Și Parlamentul îl suspenda. Și el nu demisiona. E drept, atunci l-a salvat poporul. În 2012, același Parlament (vorbesc de instituție, fiindcă nu mai erau chiar aceiași oameni din 2007) îl suspendă din nou. De această dată, și vreo 7,5 milioane de români ( 85% dintre cei prezenți la vot) îi spun să meargă acasă, că-i beat. Dar el nu se duce, rămânând președinte la „masa verde”, referendumul nefiind validat. Nu mai vorbesc că, în aceeași perioadă, același Băsescu toca de dimineața până seara Parlamentul, pe care nu-l scotea din „corupt” și „penal”.

Acum însă, același Băsescu se arată de-a dreptul amorezat de Parlament. Culmea, un legislativ mai numeros și mai de proastă factură ca niciodată. Unul care n-a ieșit în evidență decât pentru faptul că, doar cu puține excepții, și-a apărat toți infractorii când a fost vorba de ridicarea imunităților. Pardon, și și-au mai votat legea propriilor pensii nesimțite. Păi cum să nu voteze acest parlament o moțiune împotriva ministrului Justiției, care și-a anunțat public susținerea pentru lupta împotriva corupției? Și cum să nu fie Băsescu alături de penalii din parlament, atâta timp cât și el, și fratele, și fiica, și ginerele, și Nuți, și Cocoș, și tot ce-a mișcat în jurul lui au probleme cu legea? Toate astea sunt la urma urmei de înțeles din punct de vedere uman. Dar ca tocmai el să acuze pe cineva că nesocotește parlamentul parcă e deja prea mult. Chiar și pentru Traian Băsescu.

Share
Published by
Ziaristul de (pe) terasa

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

3 ore ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

8 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

8 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

8 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

9 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

10 ore ago