Categories: Social

Angajat sau freelancer? La Cariera in Ctrl, tinerii au aflat ce li se potriveste

Peste 400 de membri ai comunității creativ-digitale au avut parte, la Timișoara, de un eveniment care să le deschidă perspective mai largi în ceea ce privește cariera. „Carieră în Ctrl: Angajat vs Freelancer” a adus toate informaţiile de care ai nevoie pentru a-ți decide viitorul, ca freelancer sau ca angajat.

Evenimentul „Carieră în Ctrl: Angajat vs Freelancer”, un proiect cultural finanţat de Ministerul Culturii, prin programul „CultIN”, și organizat de Asociația Ctrl-D, a reunit, la conferințe și workshopuri, peste 400 de participanți din zona de vest a țării. Cu toții au vrut să afle care sunt avantajele și riscurile de a-ți asuma o carieră de freelancer în comparație cu una de angajat. Asta, în condițiile în care, conform datelor Gi Group, freelancingul începe să dicteze anumite trenduri pe piața locurilor de muncă, companiile având deja tendința să combine serviciile angajaților full-time cu cele ale freelancerilor. Astfel, se estimează că până în 2020, 40% din populația activă a globului va lucra pe cont propriu. Speakerii și trainerii evenimentului au fost Gabi Lungu (co-fondator și Creative Director la Okapi Studio), Andra Ailincăi (Event Strategist la IBM Global Marketing Center), Sorin Bechira (freelancer, designer multimedia), Romanița Oprea (freelancer, consultant PR și jurnalist), Andrei Pfeiffer (Code Designer la [e-spres-oh] și organizator tim.js), Georgiana Gligor (Large-scale Application Architect, CTO și Co-fondator Tekkie Consulting), Luiza Simion (Business Unit Manager, Wyser – a Gi Group company), Szilárd Asztalos, (Co-fondator şi Partener Asztalos & Crişan), Alexandru Crâșneac (expert contabil și consultant fiscal), Alina Solomon (Partener/Head of Outsourcing Department la Moore Stephens KSC & Managing Partner la Bohême délices françaises), Sebastian Niculescu (consultant financiar), Ștefan Liuțe (Co-fondator Storience şi Strategy Director, Storience UK) și, Ovidiu Stroescu (Senior Consultant, OD&M – a Gi Group company). Conferința a fost moderată de Claudiu Mihai Teohari (TEO) – comediant la Nimic Nou (Sector 7) și Între showuri.

Echipa Ctrl-D a realizat și un studiu în rândul actualilor freelanceri, angajați și studenți din domeniile creativ-digitale. Au răspuns la întrebări legate de ce presupune, ca timp, bani și satisfacție profesională, viaţa de freelancer, respectiv cea de angajat, 250 de tineri cu vârste cuprinse între 18 și 40 de ani. Pentru freelanceri, cheia motivației profesionale este libertatea de care se bucură în această formă de muncă. De cealaltă parte, angajații consideră că avantajul maxim de care se bucură este stabilitatea financiară. Datele complete ale studiului le puteți găsi aici.

Share
Published by
Silvia Suciu

Recent Posts

Guvernul închide oficial un punct de trecere al frontierei din Timiș care nici nu era încă deschis

Guvernul închide un punct de frontieră din Timiș, încă înainte ca acesta să fie deschis.…

3 ore ago

Primăria Timișoara a lansat oficial licitația pentru proiectarea și ridicarea parcării Spitalului de Copii

Cu doar câteva zile înainte de Crăciun, Primăria Timișoara a lansat în licitație proiectul pentru…

3 ore ago

Se depun eforturi pentru deschiderea punctului de trecere a frontierei de pe Bega

Administrația Bazinală de Apă Banat nu are prea multă putere atunci când se pune problema…

3 ore ago

De Crăciun, chiar am fost mai buni! Doar PSD-istul Daea a dat-o mai pe tradiţional

„De Crăciun, fii mai bun!”, este unul din îndemnurile pe care le tot auzim în…

3 ore ago

Doar echipa de baschet va mai reprezenta Timişoara în acest an

Singurul campionat românesc masculin activ între Crăciun şi Anul Nou rămâne cel de baschet. Liga…

4 ore ago

Sfaturi de la specialiştii Horticultura pentru îngrijirea plantelor de apartament pe perioada iernii

În perioadele cu temperaturi scăzute, majoritatea plantelor intră în starea de repaus, transmit reprezentanţii Horticultura.…

6 ore ago