Camera 30 din primărie va fi amenajată la jumătate din prețul propus inițial. Proiectul a trecut din a treia încercare, exact în momentul în care devizul a scăzut. Solicitarea fusese făcută și în vară de liberalul Simion Moșiu, dar ea a fost ignorată la vremea respectivă.
Consilierii locali au respins de două ori în acest an, în mai și în iulie, proiectul „privind aprobarea DALI pentru obiectivul de investiții «DALI + PT + AC Reamenajare camera 30 din clădirea Primăriei Municipiului Timişoara”. Prețul propus, 1,26 milioane de lei, sumă cu tot cu TVA, a fost considerat exorbitant. În iulie, liberalul Simion Moșiu a propus un amendament care să prevadă reducerea sumei pentru construcții-montaj la un plafon maxim de 870.000 de lei și s-au cerut lămuriri din partea aparatului primăriei. Pentru că suma nu a suferit modificări, proiectul a fost respins, însă de lipsit a lipsit numai un singur vot pentru ca el să treacă. În plenul de luni, 28 noiembrie, consilierii au votat în favoarea reamenajării Camerei 30, după ce prețul a ajuns la exact 717.529 lei. „De ce a fost nevoie de a treia supunere la vot ca să ajungem la o sumă normală? Atât noi, cât și colegii liberali am cerut încă din vară o recalculare”, a spus, în plen, Dan Idolu (PSD).
„Camera 30 (…) are funcțiunea de birouri a serviciului financiar în relație cu publicul. Se propune reamenajarea acestui spaţiu, în sensul construirii unui planşeu ce va împărţi pe verticală volumul existent în două volume, a recompartimentării spaţiilor nou rezultate şi a construirii scării de acces, cu finalitatea dublării practic a suprafeţei de lucru existente în prezent”, se precizează în referatul proiectului. Primarul Nicolae Robu spune că vina pentru prețul prea mare aparține proiectanților. „Proiectanții întotdeauna pot găsi explicații. Evident că poți să faci un deviz cu mai știu eu ce gânduri legate de calitatea materialelor și așa mai departe, astfel încât să-ți iasă prețuri exorbitante. Când elaborezi un proiect pentru o lucrare ca aceasta, care nu e un obiectiv de lux, trebuie să ai în vedere să fie o calitate corespunzătoare, încât să aibă viabilitate, iar ceea ce se face să aibă și un aspect rezonabil, dar atât. Rezonabil, și nu unul care să epateze. Este un obicei vechi și generalizat în România ca proiectanții să nu-și facă datoria. Avem scăpări și în ceea ce privește estimarea de costuri, dar și scăpări de natură tehnică. E bine că nu ne-am pripit și i-am determinat pe proiectanți să revină în realitate”, a declarat edilul. Amenajarea Camerei 30 este estimată să dureze opt luni, dar nu va începe în acest an. În 2015, aici au descins polițiștii și procurorii DNA, în căutarea mai multor contracte de vânzare-cumpărare încheiate în baza Legii 112.
În „Divizia D” Timiș, CSM Lugoj a luptat singură pentru întâietate. 15 meciuri, 15 victorii,…
Asocierea care se ocupă de reabilitarea căii ferate care traversează Timișoara, mai precis Lotul 3,…
Preşedintele USR Timiş, Dominic Fritz, afirmă că accederea Elenei Lasconi în turul II al alegerilor…
Aproape sigur în turul II al alegerilor prezidenţiale se vor confrunta candidatul extremist Călin Georgescu…
Cam fiecare lider PSD prostea poporul român în felul lui. Iliescu încuraja concluzia că nu…
UNIVERSITATEA POLITEHNICA TIMIȘOARA este beneficiar al unui proiect de sprijinire a studenţilor din anii terminali…