Categories: Primăria Timişoara

De ce nu e gata Polivalenta de la Baza 2: de vina sunt un faliment si… cazul Colectiv

La Timișoara va fi, probabil, bătut un adevărat record negativ: o construcție care ar fi trebuit să fie gata de un an și jumătate nu mai are nici măcar o dată estimativă pentru finalizarea lucrărilor. Este vorba despre Sala Polivalentă de la Baza 2 a Politehnicii, unde situația e tot mai absurdă.

În martie 2013, Primăria Timișoara și Universitatea Politehnică se asociau pentru construirea Sălii Polivalente de la Baza 2, începută pe vremea când Nicolae Robu era rector și oprită din lipsă de fonduri. Clădirea ar fi trebuit dată în folosință în iunie 2015, la Campionatul European de Baschet Feminin, dar nici măcar acum, aproape un an și jumătate mai târziu, nu e gata. Culmea este că nici măcar nu mai poate fi avansată vreo dată pentru deschiderea ei. „Se va construi în momentul în care lucrările vor putea fi reluate (…) Acolo mai e de lucru două luni, se poate termina şi mai repede ce mai este de făcut, numai că firma este în faliment. Între timp, s-au schimbat anumite normative după tragedia de la Colectiv. Trebuie refăcute calculele de rezistenţă, luate măsuri de consolidare, deci au apărut vreo câteva probleme total neprevăzute (…) Suntem interesaţi de acest proiect, la fel ca Universitatea Politehnica, dar deocamdată sunt dificultăţi pe care nu le putem eluda. Nu putem angaja termene, nu depinde de noi. Poate fi gata foarte repede sau poate să dureze foarte mult. Abia când vor fi gata toate specificaţiile cu detaliile tehnice privind ce măsuri de consolidare trebuie luate, abia atunci se pot face estimări de termene. Nu mă hazardez să fac aprecieri acolo unde nu am date”, explică acum primarul Nicolae Robu. În octombrie 2016, edilul spunea că Politehnica a reziliat contractul cu Maratti Construcții și că urma o nouă licitație. Construcția sălii de sport costă 29.9 milioane de lei, din care primăria a alocat 14,8 milioane de lei, 6,6 milioane de lei fiind prevăzuți în bugetul pe 2016. Restul banilor au venit de la Politehnică. Marrati Construcții, aflată de mai multă vreme în insolvență, nu s-a grăbit niciodată cu lucrul la această investiție. Expertiza tehnică legată de consolidare și măsurile suplimentare de siguranță a fost anunțată ca fiind în curs acum mai bine de jumătate de an. Între timp, primarul Nicolae Robu a anunțat că, la o aruncătură de băț de sala de 3.000 de locuri la care se muncește de cel puțin patru ani, va  fi ridicată, de către Compania Națională de Investiții, o polivalentă de 16.000 de locuri, care va fi gata în 2018.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

6 ore ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

10 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

11 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

11 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

12 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

12 ore ago