De ce nu e gata Polivalenta de la Baza 2: de vina sunt un faliment si… cazul Colectiv

La Timișoara va fi, probabil, bătut un adevărat record negativ: o construcție care ar fi trebuit să fie gata de un an și jumătate nu mai are nici măcar o dată estimativă pentru finalizarea lucrărilor. Este vorba despre Sala Polivalentă de la Baza 2 a Politehnicii, unde situația e tot mai absurdă.

polivalenta2

În martie 2013, Primăria Timișoara și Universitatea Politehnică se asociau pentru construirea Sălii Polivalente de la Baza 2, începută pe vremea când Nicolae Robu era rector și oprită din lipsă de fonduri. Clădirea ar fi trebuit dată în folosință în iunie 2015, la Campionatul European de Baschet Feminin, dar nici măcar acum, aproape un an și jumătate mai târziu, nu e gata. Culmea este că nici măcar nu mai poate fi avansată vreo dată pentru deschiderea ei. „Se va construi în momentul în care lucrările vor putea fi reluate (…) Acolo mai e de lucru două luni, se poate termina şi mai repede ce mai este de făcut, numai că firma este în faliment. Între timp, s-au schimbat anumite normative după tragedia de la Colectiv. Trebuie refăcute calculele de rezistenţă, luate măsuri de consolidare, deci au apărut vreo câteva probleme total neprevăzute (…) Suntem interesaţi de acest proiect, la fel ca Universitatea Politehnica, dar deocamdată sunt dificultăţi pe care nu le putem eluda. Nu putem angaja termene, nu depinde de noi. Poate fi gata foarte repede sau poate să dureze foarte mult. Abia când vor fi gata toate specificaţiile cu detaliile tehnice privind ce măsuri de consolidare trebuie luate, abia atunci se pot face estimări de termene. Nu mă hazardez să fac aprecieri acolo unde nu am date”, explică acum primarul Nicolae Robu. În octombrie 2016, edilul spunea că Politehnica a reziliat contractul cu Maratti Construcții și că urma o nouă licitație. Construcția sălii de sport costă 29.9 milioane de lei, din care primăria a alocat 14,8 milioane de lei, 6,6 milioane de lei fiind prevăzuți în bugetul pe 2016. Restul banilor au venit de la Politehnică. Marrati Construcții, aflată de mai multă vreme în insolvență, nu s-a grăbit niciodată cu lucrul la această investiție. Expertiza tehnică legată de consolidare și măsurile suplimentare de siguranță a fost anunțată ca fiind în curs acum mai bine de jumătate de an. Între timp, primarul Nicolae Robu a anunțat că, la o aruncătură de băț de sala de 3.000 de locuri la care se muncește de cel puțin patru ani, va  fi ridicată, de către Compania Națională de Investiții, o polivalentă de 16.000 de locuri, care va fi gata în 2018.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

2 comentarii pentru acest articol

soryn a spus: (noiembrie 26th, 2016 at 16:51 )

chestia este ca … incidentul de la Colectiv a avut loc in octombrie-noiembrie 2015, iar sala trebuia in iunie 2015 sa gazduiasca CE de baschet feminin … in rest doar cuvinte aruncate pentru prostime … si pina la urma ce va tot agitati atita, ca doar o sa avem o sala de 16.000 de locuri …candva …

Maratti Mafiossi di Lae a spus: (noiembrie 26th, 2016 at 21:17 )

Prin Marrati si-a scos Lae partea, Ratiu e omul lui de jefuit UPT de ani de zile, iar don Florentio are grija ca totul sa mearga ca uns, inclusiv spatiile comerciale din casa Politehnicii i-au fost date, desi chiria nu s-a mai platit de secole acolo. Ciao a tuuti di parte de grande Lae, cappo la meritocrato.

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole

aeroportul-timisoara-700x280-01

Administratie vezi arhiva Administratie

gauss-topografie-timisoara_728x90px

Politica vezi arhiva Politica

CCIAT, misiune economică în SUA

Sport vezi arhiva Sport

iulius-mall-timisoara-craciun_728x90

Social vezi arhiva Social