Categories: Timp liber

Gala de Blues Jazz Kamo: inca o poveste muzicala pentru suflet

Gala de Blues Jazz Kamo, cel mai longeviv festival de jazz şi blues din Timişoara, revine, la jumătatea lunii noiembrie, cu ediția cu numărul 26. Directorul artistic Johnny Bota a pregătit, și în acest an, un program intens, care reunește muzicieni din mai multe țări, în proiecte inter-culturale, care spun povești de suflet.

Timp de nouăsprezece ediţii, Gala de Blues Jazz a fost condusă de Béla Kamocsa „Kamo”. După după dispariţia dintre noi a acestuia, rolul de director artistic al galei i-a revenit lui Johnny Bota, partener, timp de aproape 30 de ani, al lui Béla Kamocsa, în formaţia Bega Blues Band. Ediția din acest an, care va avea loc în zilele de 19 și 20 noiembrie, va fi deschisă de duetul de ghitarişti Oliver Bader, Oradea, şi David Lamm, din Budapesta, alcătuit special pentru acest festival. Va urma Ligia Loretta Quartett, din Austria. Ligia Loretta Cristea s-a născut la Timișoara, iar în 2001 a plecat la Graz, pentru a-și susține doctoratul în… matematică. Alături de Ligia Loretta, vor evolua trei artişti de renume din Austria: Emmanuel Maze, la acordeon, originar din Paris, Thorsten Zimmermann, la contrabas și bas electric, provenind din Hamburg, și Gernot Strebl, la saxofon, clarinet și flaut. Tot în prima seară veți putea asculta proiectul „Heritage”, al formaţiei Luiza Zan and the Hungarian All Stars. Este vorba despre primul album de autor al Luizei Zan, care a scris atât versurile, cât și muzica, reprezentând, amândouă, evocări explicite ale vieții artistei, precum și descrieri amănunțite ale strămoșilor ei. Finalul primei seri va aparține timșorenilor de la Bega Blues Band, care îl vor avea ca invitat pe Bogy Nagy.

Seara a doua a galei va fi deschisă de Quartetul de Jazz Banatul, format din pianistul sîrb Miloś Krstić, trompetistul Vladimir Krneti, de asemenea din Serbia, basistul Johnny Bota şi bateristul Ioan-Radu Minda, acum cetăţean austriac, plecat din Timişoara. Urmează grupul Alex Simu Quintet, care vine din Olanda și este condus de Alex Simu, interpret la clarinet tenor/bas și la saxofon tenor, aranjor şi compozitor. Urmează Sebastian Spanache Trio, o apariţie consacrată pe scenele jazzului românesc, care îi aduce laolaltă pe pianistul Sebastian Spanache, contrabasistul Csabi Santa şi bateristul Radu Pieloiu. Prezentatorul Galei de Blues Jazz Kamo 2016, va fi, ca întotdeauna, Florian „Moşu” Lungu. Vor fi două seri dense, cu muzică variată: sâmbătă, 19 noiembrie de la ora 18, şi duminică, 20 noiembrie, de la ora 19, la sala Capitol a Filarmonicii „Banatul”.

Share
Published by
Cristina Tomescu

Recent Posts

Cartierul Tipografilor rămâne cel mai scump din Timișoara

Cartierul Tipografilor continuă să rămână surpriza imobiliară a Timișoarei. Prețurile cerute pentru locuințele de aici…

49 de minute ago

Buziașul caută furnizor pentru trei microbuze electrice, pentru realizarea transportului în comun

Orașul Buziaș dorește introducerea transportului în comun în localitate, dar și în localitățile din jur.…

55 de minute ago

Ada Hausvater, directorul general al Teatrului Național din Timișoara, inclusă în Capital Top 100 Manageri, ediția 2024

Capital Top 100 Manageri reprezintă rezultatul analizei desfășurate la nivel național, privind rezultatele manageriale notabile și…

3 ore ago

Vinerea Patimilor, zi de post negru

Vinerea Mare reprezintă pentru creștinii ortodocși ziua când a fost răstignit pe cruce Fiul lui…

3 ore ago

Seria cu Vâlcea începe în Vinerea Mare

Baschetbaliștii de la SCM Timişoara dispută cu începere de astăzi ultima serie din play-out. Ei…

4 ore ago

Disoluţia PNL. Studiu de caz: cum au fost abordate speţele Alin Nica şi Iulian Dumitrescu

Orice grup, organizaţie, societate funcţionează după nişte reguli. Aşa e în firea lucrurilor. Dacă e…

4 ore ago