Muzeul Revolutiei, intre comunisti si politruci: schimb dur de replici Robu – Grindeanu

Despre comuniști, politruci și alte cuvinte grele – așa s-a purtat, miercuri seară, pe Facebook, un dialog la distanță între primarul Nicolae Robu și președintele CJ, Sorin Grindeanu. Totul, din cauza Muzeului Revoluției și a vechii garnizoane din Piața Libertății. Discuția pe tema Muzeului Revoluției s-a reaprins în ultimele săptămâni, după ce, timp de mai multe luni, subiectul a părut dat uitării.

„Timișoara nu va avea un muzeu național al Revoluției române anticomuniste din decembrie 1989, decât cu PNL la guvernare! PSD face tot posibilul ca un asemenea muzeu să nu existe în Timișoara, de fapt să nu existe niciunde, pentru simplul fapt că el ar ține treaz spiritul anticomunist, amintind zi de zi ce a însemnat comunismul și ce a presupus, ce jerfe a presupus, scăparea de comunism! PSD se pare că nu-și poate uita nicicum rădăcinile, toate pretențiile de reformare nefiind decât vorbe goale”, a scris, pe Facebook, Nicolae Robu. Totul a pornit de la garnizoana din Piața Libertății, aflată în administrarea CJ Timiș, instituție care a anunțat că este dispusă să renunțe la ea, dacă primește de la primărie spații pentru găzduirea mai multor organizații afiliate armatei. „Dacă Consiliul Județean va renunța la clădirea în cauză, subsemnatul îmi voi cere public scuze că am acuzat PSD de criptocomunism! Aștept fapte, nu vorbe, domnule președinte CJT Sorin Grindeanu! Aveți curajul de a pune Timișoara în fața lui Dragnea, Ponta etc”, a mai notat edilul.

Citește și: Primaria a gasit spatii sa dea la CJ Timis, Muzeul Revolutiei ar trebui sa primeasca unda verde

Replica dură a lui Sorin Grindeanu a venit prompt, tot pe rețeaua de socializare. Președintele CJ Timiș a fost extrem de deranjat de postarea primarului, fiind prima dată când Grindeanu îi răspunde în acest mod lui Robu. Social-democratul susține că spațiile oferite de primărie nu au fost acceptate de reprezentanții MApN. „Înțeleg că suntem în plină campanie electorală, că e o perioadă în care se spun multe, dar nu voi accepta niciodată ca un politician să încerce să obțină capital electoral folosindu-se de Revoluția de la Timișoara, de eroii acesteia, de un simbol. Da, există oameni care fac așa ceva, iar un exemplu este primarul Nicolae Robu (…) Cum s-a exprimat dorința ca acolo să se facă muzeul amintit, am decis să cedăm clădirea Garnizoanei, dar trebuia ca, la schimb, să primim de la Primăria Timișoara spațiu/spații de aproximativ 1.600 de metri (…) Primăria a identificat mai multe spații, dar reprezentanții Ministerului Apărării Naționale le-au refuzat pentru că nu își pot desfășura activitatea acolo (…) Consiliul Județean nu poate ceda clădirea Garnizoanei. O va face, însă, fără rezerve în momentul în care Primăria Timișoara va găsi soluția optimă pentru ca CMZ și asociațiile militare să se poată muta în spații adecvate. Până atunci, politrucii se fac de râs, mint și pătează istoria Timișoarei”, a scris social-democratul.

Citește și: Muzeul Revolutiei depinde acum si de un aviz de la Ministerul Educatiei

Câteva zeci de minute mai târziu, Robu a revenit cu un răspuns chiar pe pagina lui Grindeanu. „Eu nu v-am acuzat pe dv de nimic, ci pe șefii dv, Dragnea, Ponta, etc. care boicotează și cu această ocazie Timișoara (…) Nu pot să vă înțeleg. Primaria vă dă spații excelente, ocupabile imediat, în locul unora total improprii și oricum inutilizabile la ora actuală (…) și dv spuneți că nu sunt potrivite?! Dar lipsa totală de spații de câțiva ani încoace de când acea clădire e în paragină e bună? Primăria nu avea nicio obligație să dea vreun spațiu! A făcut-o pentru ca Timișoara să ajungă să aibă Muzeul Național al Revoluției! Din respect pentru Revoluție, din respect pt revoluționari, din respect pentru Timișoara”, a replicat edilul. Contactat de deBanat.ro, Robu a spus că nu a primit nicio înștiințare oficială prin care MApN refuză spațiile oferite de primărie. Este vorba despre etajele 1 și 2 de la căminul Colegiului „Mincu” de pe strada Gheorghe Lazăr, cu o suprafață de 1,422,98 mp, un spațiu de 174,35 mp, parter cu intrare din stradă, pe Bd. Dragalina 18, și un spațiu ultracentral de 23 mp, la parter, în Piața Sf. Gheorghe 4.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Fritz acuză: Primăria Timișoara, special descalificată pentru preluarea Spitalului CFR, pentru ca acesta să ajungă la Județean

Dominic Fritz acuză guvernul că face în așa fel încât Spitalul CFR să ajungă, cu…

7 ore ago

Stabilirea celui de al doilea viceprimar al Timișoarei, (deocamdată) o misiune puțin posibilă. Poate, după Parlamentare

Stabilirea unui al doilea viceprimar al Timișoarei în noua legislatură, alături de confirmatul Ruben Lațcău,…

9 ore ago

Dumbrăviţa vrea să reînoade la Târgovişte seria rezultatelor pozitive

În etapa a 13-a din Liga 2, CSC Dumbrăviţa va evolua în deplasare, contra Chindiei…

9 ore ago

Sâmbătă se închide temporar Pasajul Michelangelo

La solicitarea societăților din subordine, Aquatim și Colterm, comisia de circulație din cadrul Primăriei Muncipiului…

9 ore ago

Volumul „Transhumanism”, între ştiinţă şi spiritualitate, recent lansat la UPT

Încă o zi memorabilă în universul UPT. Sala Senatului Universității Politehnica Timișoara, o sală cu…

12 ore ago

Cei doi noi vicepreședinți ai Consiliului Județean Timiș au fost aleși

Începând de vineri, structura de conducere a Consiliului Județean Timiș este completă. Aleșii județeni și-au…

12 ore ago