Categories: Primăria Timişoara

Parcul si complexul sportiv din Calea Lipovei, in lucru din primavara lui 2017

În primăvara lui 2017 ar trebui să înceapă construcția anunțatul complex sportiv din Calea Lipovei. Acesta va include și parcul pe care îl tot anunță de câțiva ani Primăria Timișoara. Nicolae Robu spune că tot anul viitor ar trebui să fie deschise și șantierele pentru investițiile similare din Calea Buziașului și Calea Șagului.

Primarului Nicolae Robu a anunțat, marți, că a fost finalizată tema de proiectare pentru unul dintre complexurile sportive pe care le promite de câțiva ani. „Începe să prindă contur proiectul promis și a fost finalizată tema de proiectare pentru viitorul complex sportiv din Calea Lipovei. Am reușit să identificăm o parcelă de 11.055 de metri pătrați, aflată la intersecția dintre str. Verde și str. Silistra. Este o parcelă mare, vom face acolo ceva ce nu cred că există în România. Este vorba despre un complex de cartier care va cuprinde un bazin de înot acoperit de 16,5/25m cu șase culoare de înot, un bazin în aer liber de 12,5/25m, cu vestiare, saună, dușuri și dușuri exterioare, o zonă de aparate de fitness, o zonă verde de relaxare, un loc de joacă pentru copii, două terenuri de tenis, un teren de baschet, un teren de minifotbal și o parcare”, a spus edilul. Tot aici va fi amenajat și parcul mult promis celor din Calea Lipovei. În această perioadă sunt puse la punct și proiectele pentru complexurile sportive din Calea Buziașulu, care va avea în plus și un stadion cu 5.000 de locuri, și cel din Calea Șagului. „În 2017 trecem la execuție. Toate aceste lucruri se fac cu certitudine, cu bani de la bugetul local. Presupun că nu mai devreme de luna martie putem începe în Calea Lipovei. Termen de execuție nu știu, dar cred că într-un an, un an jumătate cel mult se poate realiza (…) Construcția la cel de-al doilea poate începe în timp ce se lucrează la primul”, a mai declarat Robu.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

4 ore ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

9 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

9 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

9 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

10 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

11 ore ago