Regretatul Daniel Prodan, aproape de Poli Timisoara in doua randuri

Cea mai tristă veste a anului din fotbalul românesc este moartea fostului internaţional Daniel Prodan, la doar 44 de ani. Fundaşul care s-a duelat cu cei mai buni atacanţi ai lumii la Campionatul Mondial din 1994 a fost aproape de două ori să îmbrace tricoul alb-violet al Politehnicii Timişoara.

Prima dată s-a întâmplat în 1992, când Daniel Prodan era jucătorul Olimpiei Satu Mare. Dorit de Ion V. Ionescu, Prodan a ajuns în cele din urmă la Steaua Bucureşti, club care tot în acea perioadă l-a transferat de la aceeaşi echipă şi pe Tiberiu Csik, fundaş central care a fost împrumutat pentru un an la Poli Timişoara. Nu aceeaşi soartă a avut-o şi Daniel Prodan, care s-a impus repede la Steaua şi, după doar câteva jocuri în tricoul echipei bucureştene, a debutat inclusiv în prima reprezentativă de fotbal. Pentru Prodan au urmat experienţele Atletico Madrid şi Glasgow Rangers, după care a revenit în campionatul intern, măcinat de mai multe accidentări. În anul 2000 a revenit la Steaua, echipă pentru care a evoluat un singur joc, după care au urmat bucureşetenele Rocar şi FC Naţional.

Bun prieten cu Anton Doboş, probabil cel mai important om de fotbal în ceea ce priveşte resuscitarea Politehnicii Timişoara, acelaşi care a adus în oraşul de pe Bega AEK Bucureşti pentru a fuziona cu echipa Universităţii Politehnica, Daniel Prodan a fost, din nou, aproape de o înţelegere cu echipa din capitala Banatului. La Poli AEK Timişoara au evoluat, în perioada 2002-2004, şi regretatul Călin Zanc şi Romică Buia, doi dintre cei mai buni prieteni ai fostului internaţional român. Până la urmă, din motive ştiute doar de Daniel Prodan şi Anton Doboş, nici a doua oară fundaşul nu a ajuns să îmbrace tricoul alb-violet. Poli s-a bucurat, totuşi, de aprotul lui Ciprian Prodan, fratele fostului internaţional, care a evoluat pentru timişoreni între anii 2002 și 2004 în 46 de jocuri şi a înscris de șapte ori.

Share
Published by
Cosmin Bradu

Recent Posts

SCM Timişoara, la ultimul meci pe teren propriu în acest sezon

Baschetbaliștii bănăţeni înfrunta CS Vâlcea 1924, mâine (marți, 7 mai), la ora 18.00, la sala…

O oră ago

Elevii reiau cursurile miercuri cu al cincilea modul. Când primesc vacanţa mare

Vacanța de Paște mai durează puţin și elevii revin la cursuri miercuri, 8 mai, potrivit…

2 ore ago

Ultimul meci oficial înaintea de marea finală

Revelaţia sezonului din prima ligă de futsal este CFR Timişoara, echipă ce a terminat sezonul…

2 ore ago

Alege omenește

An de an auzim de obiceiul sărbătoririi Paștelui ortodox în tradiția românească. E foarte frumos,…

5 ore ago

La Timişoara şi în alte patru oraşe se vor înfiinţa „clase” de fotbal feminin, la şcoală

Fotbalul feminin a luat o amploare importantă în țara noastră chiar dacă nivelul este în…

20 de ore ago

Bărbat găsit mort în casă în prima zi de Paşte

Descoperire macabră în zi de sărbătoare. Polițiștii Secției 5 Urbane Timișoara au fost sesizați cu…

21 de ore ago