Robu: Exclus sa se faca supermarket peste drum de primarie!

În locul fostului liceu de arte plastice nu se va construi decât ceva care să se potrivească în zona 0 a Timișoarei. Primarul Nicolae Robu respinge posibilitatea ridicării unui supermarket, asta după ce s-a zvonit că unul dintre colegii săi de partid ar fi „săgeata” pentru un lanț german de magazine, pe modelul Sorin Oprescu – București.

În ultimul plen al CL, consilierii locali au fost de acord ca primăria să nu-și exercite dreptul de preemțiune asupra cumpărării fostului liceu de arte plastice. Acesta este deținut de Fundația Caritatea, pentru care, în vara lui 2015, PMT a emis un certificat de urbanism, primul pas spre demolare. Anterior, în toamna lui 2014, Ministerul Culturii, prin Direcţia Judeţeană de Cultură, acceptase studiul istoric depus de proprietarul întregului ansamblu. „Am dat aprobare pentru certificatul de urbanism în acest sens (pentru demolare – n.r.). M-am declarat de la început absolut de acord cu demolarea acestei clădiri care nu a fost niciodată monument, arată foarte rău și este în total dezacord cu toată arhitectura zonei”, declara, în iunie 2015, primarul Nicolae Robu. Până acum însă nu s-a întâmplat nimic, iar Fundația Caritatea a propus municipalității să cumpere întregul cvartal, care include și clădirea în care funcționează inspectoratul școlar. Primăria a decis însă să nu-și exercite dreptul de preemțiune, iar decizia a fost votată în plenul CL.

Câteva zile mai târziu, pe Facebook a început să circule o informație interesantă. „Consiliul Local Timișoara nu și-a exercitat dreptul de preemțiune în cazul vânzării fostei clădiri a Liceului de Arte și a actualei clădiri a Inspectoratului Școlar Județean. Asta se știe. Ce nu se știe, însă, este cine va cumpăra cele două clădiri cu cinci milioane de euro și ce va face cu ele (…) Singura problemă este că cei care vor cumpăra terenul (…) au niște intenții mult mai prozaice cu el. Și anume să facă un magazin Kaufland. Proiectul, se pare, va fi realizat de o firmă de pe alte meleaguri, întrucât nici un arhitect timișorean nu a vrut să-și asume porcăria. Iar întrebarea care a mai rămas în picioare era cum va fi obținută autorizația de construcție pentru Kaufland Primăriatm. «Simplu!», se pare că a zis dezvoltatorul imobiliar. Care pentru început s-a înscris în PNL, s-a ales președinte la PNL Lugoj, și după aia s-a pus să-i țină trena Alinei Gorghiu, pe locul doi pe lista de candidați ai PNL Timiș pentru Senat. Da, de Claudiu Buciu e vorba. De unde are el cinci milioane de euro pentru terenul minune? Asta numai Sorin Oprescu poate să știe”, au scris, pe rețeaua de socializare, cei de la Radio Ereven Tm. Claudiu Buciu este martorul denunțător în dosarul în care a fost condamnat Solomon Wigler, fost consilier al fostului primar general al Capitalei, Sorin Oprescu. Buciu i-a dat lui Wigler, pe durata a trei ani, peste 200.000 de euro, în schimbul obținerii autorizațiilor pentru construirea unor magazine ale lanțului german.

Primarul Nicolae Robu spune însă, cât se poate de categoric, că acest lucru este imposibil. „Este exclusă acordarea vreunei autorizații de construire pentru un viitor hypermarket pe locul fostului liceu de arte plastice. Exclus așa ceva! Cum să aprobăm vreodată să se construiască un supermarket peste drum de primărie, în zona 0 a orașului? Nici vorbă. Acolo nu se vor da aprobări, câtă vreme eu voi fi primar, decât pentru lucruri care vor face cinste Timișoarei, care vor ridica valoarea zonei și care vor trebui să cadreze cu o clădire monumentală, aflată alături, e vorba de Liceul «Electromotor», care va intra în reabilitare, cu o clădire cum e cea a primăriei… Categoric este exclusă emiterea unei autorizații pentru construirea unui supermarket”, a declarat, pentru deBanat.ro, Robu. Edilul e convins că informațiile de acest gen sunt lansate special împotriva lui. „Este o intoxicare. Există, în Timișoara, un grup de oameni care cred că au și probleme psihice, care intoxică în permanență lumea cu tot felul de aberații pe care numai mintea lor le poate născoci. O minte normală nu poate așa ceva”, a conchis primarul.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Proiectul autostrăzii spre Moravița, studiu de fezabilitate în iunie. Va avea legătură în Serbia?

România se va putea apuca, în curând, de realizarea autostrăzii care va lega Timișoara de…

53 de minute ago

Retro Paradă cu mașini din anii `20, festival cu mii de flori, Caravana Dințișorului și teatru de păpuși, în weekend, la Iulius Town

Un nou weekend efervescent, cu evenimente pentru întreaga familie vă așteaptă la Iulius Town Timișoara.…

O oră ago

Flavius Biea câştigă la Craiova centura WBC Continental Latino

Campion mondial IBA World, timişoreanul Flavius Biea a fost cap de afiş, alături de Ronald…

10 ore ago

În parcul Pădurice va avea loc un nou Picnic Atipic

Ideea picnicului organizat în parcul din zona Dacia va fi repetată, de această dată în…

11 ore ago

CJ Timiș a semnat contractul de realizare a studiului de fezabilitate pentru modernizarea drumului dintre Moșnița și Ghiroda

Un nou drum județean, parte a ”centurii mici” de ocolire a Timișoarei face un pas…

12 ore ago

Pe Centura Sud lucrurile merg strună. Termenul de finalizare a lucrărilor ar putea fi devansat

Muncitorii celor de la UMB se mișcă, pe șantierul Centurii Sud, ca furnicile, iar aceasta…

17 ore ago