Categories: Primăria Timişoara

Robu, resemnat in lupta cu intunericul: Nu avem alternativa la bezna de pe strazile Timisoarei

Aproape seară de seară, bezna se instalează în câte un cartier din Timișoara. E întuneric, de luni bune, și pe malul Begăi, iar veștile venite dinspre primărie sunt cât se poate de proaste. Practic, conform lui Nicolae Robu, nu prea există vreo soluție. De vină sunt monopolul și lipsa de interes, dar și felul în care sunt întocmite contractele.

Beznă cât cuprinde pe străzile Timișoarei, aproape seară de seară. Degeaba veți face reclamație, pentru că situația are șanse minime să se schimbe. O recunoaște chiar primarul Nicolae Robu, e adevărat cam cu jumătate de gură. Supărările edilului sunt multiple. „Vreau să-mi exprim nemulțumirea vizavi de modul în care operatorii care asigură iluminatul în oraș își fac datoria. Este absolut scandalos ca eu să sesizez că monumentul din Piața Unirii nu este iluminat, că monumentul din Piața Libertății nu este iluminat, că pe strada Ungureanu nu merge decât un corp de iluminat și așa mai departe. Mă aștept să văd de la aceste firme timișorene seriozitate, că își trimit oamenii pe teren și că sesizează ei că nu merge. Nu să fie mereu nevoie ca primarul să observe, pentru că nu știu de ce, dar altă lume nu observă. Eu fac sesizările personal. Și pe malurile Begăi e la fel. E adevărat că ne confruntăm și cu acest fenomen negativ, vandalismul, însă în cele mai multe cazuri nu avem beznă din cauza vandalismului”, a declarat Robu. Timișoara este împărțită, în ceea ce privește, iluminatul stradal între AEM și Elba. Cele două firme au sponsorizat, printre altele, și iluminatul artistic al unor clădiri reprezentantive din oraș.

În ceea ce privește contractul pentru furnizarea energiei electrice pe stradă, acesta este semnat cu Enel și este valabil până în 2017. O eventuală reziliere a fost discutată în urmă cu doi ani, dar ea n-a fost pusă în practică. Și, la cum spune Robu că stau lucrurile, nici nu va putea fi vorba de așa ceva prea curând. „Nu avem ce să facem (…) Nu e simplu să reziliem contractul, în administrație nu e așa de simplu ca în domeniul privat, sunt reguli mult mai stricte. Poți să-ți exprimi nemulțumirea, dar dacă partea cealaltă nu reacționează pozitiv, lucrurile nu se îmbunătățesc. Trebuie să respecți anumite proceduri, să respecți contractele care uneori nu te protejează ca instituție publică. Ești obligat uneori să mergi pe contractele lor, pentru că au monopol. Ai alternativă la Enel? Nu ai în Timișoara. Furnizori de energie electrică există mai mulți, dar distribuție nu are decât Enel”, spune Nicolae Robu. În plus, dacă vedeți că iluminatul stradal funcționează în plină zi, trebuie să știți că e de bine! „Când vedem ziua lumină, se fac intevenții și ca să-și dea seama care corpuri nu merg, aprind luminile. Este intenționat, se fac verificări ale sistemului. Nu se fac aceste verificări noaptea, pentru că aceste firme nu-și plătesc oamenii cu regimul de plată de noapte”, a mai explicat primarul. În 2015, municipalitatea a plătit către Enel facturi în valoare de 7,5 milioane de lei.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

25 de minute ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

3 ore ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

4 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

5 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

5 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

7 ore ago