Vine iarna, se deschide strada Jiul! Macar partial

Traficul în zona pasajului Jiul va fi ceva mai lejer o dată cu venirea iernii. Conform constructorului, circulația pe strada Jiul urmează să fie redeschisă, chiar dacă nu integral, pe perioada în care vor fi suspendate lucrările de pe șantier.

În zona Jiul lucrările avansează într-un ritm considerat bun de primarul Nicolae Robu. Acesta susține că la pasaj se execută operațiuni dificile, care presupun mai mult timp. „La Pasajul Jiul s-a lucrat bine, se avansează substanţial cu partea grea a lucrărilor (…) Acum se face o casetă de 20.000 de tone, care va fi introdusă pe sub calea ferată. E o structură din beton închisă complet, se construieşte acum, se face armătura (…) Când va fi gata, se montează nişte cuţite în faţă, care taie pământ, şi începe deplasarea. Toată acea construcţie uriaşă extrem de grea va fi împinsă pe sub calea ferată. Doar 48 de ore va fi întreruptă circulaţia. Acea structură dislocă pământul şi intră sub calea ferată, asta e tehnologia”, explică edilul. Vestea ceva mai bună pentru șoferi vine dinspre strada Jiul, acolo unde este organizarea de șantier. Robu spune că traficul va fi redeschis, fără a putea avansa o dată exactă. „Anul acesta sigur vom deschide strada Jiul, vor fi realizate 100% toate cele patru benzi. Nu știu dacă vom putea să dăm drumul la trafic pe toate cele patru benzi sau o parte vor trebui să găzduiască elemente de la organizarea de șantier”, a declarat acesta.

Reprezentantul constructorului confirmă informația. „„Am turnat primele două straturi de asfalt pe strada Jiul, pe toate cele patru benzi. Vrem să deschidem peste iarnă, cât nu vom putea lucra, măcar două benzi. Când se strică vremea și vine înghețul suspendăm lucrările. Vrem să redeschidem măcar provizoriu strada Jiul, în funcție de cum finalizează Aquatim lucrările. Mai trebuie să se lucrezde la iluminatul public și la trotuare. Cel mai probabil vom putea deschide înainte de sărbători”, spune inginerul Narcis Stoica, din partea Porr Construct, manager de proiect la Pasajul Jiul. Primăria a predat, în aprilie 2016, amplasamentul către firma care a câștigat licitația pentru extinderea Pasajului Jiul. La finalul lucrărilor, programate să dureze 14 luni, Pasajul Jiul va avea cinci benzi de circulație, trotuare pe ambele părți și piste pentru biciclete. Va fi lărgită la patru benzi și strada Jiul. Porr Construct SRL și-a adjudecat lucrarea la prețul de 17,69 milioane de lei, fără TVA.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Un şofer de taxi, principalul ajutor pentru traficanţii de migranţi, care au şi rănit doi poliţişti de frontieră

În cadrul cercetărilor privind persoanele implicate în activitatea de migrației ilegală din noaptea de 1…

2 ore ago

Dumbrăviţa vrea să se salveze în Vinerea Mare

Divizionara secundă de fotbal CSC Dumbrăviţa se pregătește de ultima deplasare din actualul sezon de…

3 ore ago

Juniorii 2 de la Poli merg la turneul final de opt echipe la handbal

Echipa de juniori 2 a SCM Poli Timişoara a încheiat meciurile din Grupa Valoare 4.…

3 ore ago

În piețele Doina și 700 se vor face reparații

Municipalitatea timișoreană anunță că în două dintre piețele din oraș vor fi executate o serie…

8 ore ago

Deputatul FDGR Ovidiu Ganţ: Pentru mine echipa câştigătoare pentru Timişoara şi Timiş este Dominic Fritz – Alfred Simonis

Timişoreanul Ovidiu Ganţ, deputat din partea Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), afirmă că…

8 ore ago

Investiţii importante în campusul verde şi inteligent al UPT din inima Timişoarei

Paşi concreţi pentru un campus cu adevărat al viitorului. Anul 2023, în care s-au aniversat…

9 ore ago