Categories: EconomicUltima ora

Aerogara si doua noi terminale de 10 milioane de euro, la Aeroportul Timisoara / FOTO

Aeroportul Internaţional Timişoara se va schimba radical în următorii doi ani. La 31 decembrie 2018 vor fi funcționale două noi terminale și va fi exista o aerogară nou-nouță, investiția totală fiind estimată la 10 milioane de euro. Banii vor proveni, în cea mai mare parte, dintr-un credit bancar.

Aeroportul Timișoara se pregătește să depășească două milioane de pasageri pe an, ceea ce înseamnă că este nevoie de noi facilități destinate acestora. Planul de investiții este curajos și vizează ridicarea unei aerogări cu două terminale, plus renovarea actualei aerogări. Pentru asta ar fi nevoie de aproximativ 10 milioane de euro. De unde vin banii explică Daniel Idolu, directorul AIT: „Noi suntem centru de gestiune economică proprie, deci ne vom finanţa investiţiile din surse proprii. Intenţionăm să accesăm un credit bancar pentru realizarea investiţiilor”. Lucrările la noua investiţie vor demara anul viitor şi sunt estimate să fie finalizate, în două etape, în 2018. Prima, care se va încheia în martie 2018, presupune construirea unui nou terminal de sosiri. Terminalul Sosiri Curse Externe este o investiţie de două milioane de euro, care va extinde suprafaţa aerogării cu 3.000 mp. Noul terminal va da posibilitatea gestionării simultane a trei fluxuri de pasageri, va fi prevăzut cu șapte puncte de control al documentelor de frontieră, trei sisteme de transport bagaje, zona de control vamal şi spaţii comerciale. Cea de a doua etapă, care înseamnă ridicarea unui nou terminal de plecări, va fi încheiată spre finalul lui 2018.

Anul 2016 a adus pentru aerogara timişoreană un nou spaţiu de tranzit pentru îmbarcarea şi debarcarea pasagerilor. Investiţia, realizată din fondurile proprii ale aeroportului, a vizat creşterea spaţiului de tranzit şi a vitezei de operare pentru îmbarcarea şi debarcarea pasagerilor. Construcţia a fost realizată pe structură metalică uşoară, cu panouri termoizolante din sticlă şi a fost recepţionată în luna decembrie. Astfel, aerogara s-a extins cu 900 mp. O altă investiţie în acest an a fost făcută în zona de parcare, unde au fost create 240 de locuri de parcare, suplimentând astfel cele 509 locuri de parcare existente. Investiţia s-a ridicat la 126.000 de euro şi va conduce la decongestionarea parcării auto, deja exploatată la capacitate maximă.

Share
Published by
Ioana Toma

Recent Posts

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

5 minute ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

5 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

6 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

6 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

8 ore ago

Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan

Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un…

9 ore ago