Aeroportul Internaţional Timişoara se va schimba radical în următorii doi ani. La 31 decembrie 2018 vor fi funcționale două noi terminale și va fi exista o aerogară nou-nouță, investiția totală fiind estimată la 10 milioane de euro. Banii vor proveni, în cea mai mare parte, dintr-un credit bancar.
Aeroportul Timișoara se pregătește să depășească două milioane de pasageri pe an, ceea ce înseamnă că este nevoie de noi facilități destinate acestora. Planul de investiții este curajos și vizează ridicarea unei aerogări cu două terminale, plus renovarea actualei aerogări. Pentru asta ar fi nevoie de aproximativ 10 milioane de euro. De unde vin banii explică Daniel Idolu, directorul AIT: „Noi suntem centru de gestiune economică proprie, deci ne vom finanţa investiţiile din surse proprii. Intenţionăm să accesăm un credit bancar pentru realizarea investiţiilor”. Lucrările la noua investiţie vor demara anul viitor şi sunt estimate să fie finalizate, în două etape, în 2018. Prima, care se va încheia în martie 2018, presupune construirea unui nou terminal de sosiri. Terminalul Sosiri Curse Externe este o investiţie de două milioane de euro, care va extinde suprafaţa aerogării cu 3.000 mp. Noul terminal va da posibilitatea gestionării simultane a trei fluxuri de pasageri, va fi prevăzut cu șapte puncte de control al documentelor de frontieră, trei sisteme de transport bagaje, zona de control vamal şi spaţii comerciale. Cea de a doua etapă, care înseamnă ridicarea unui nou terminal de plecări, va fi încheiată spre finalul lui 2018.
Anul 2016 a adus pentru aerogara timişoreană un nou spaţiu de tranzit pentru îmbarcarea şi debarcarea pasagerilor. Investiţia, realizată din fondurile proprii ale aeroportului, a vizat creşterea spaţiului de tranzit şi a vitezei de operare pentru îmbarcarea şi debarcarea pasagerilor. Construcţia a fost realizată pe structură metalică uşoară, cu panouri termoizolante din sticlă şi a fost recepţionată în luna decembrie. Astfel, aerogara s-a extins cu 900 mp. O altă investiţie în acest an a fost făcută în zona de parcare, unde au fost create 240 de locuri de parcare, suplimentând astfel cele 509 locuri de parcare existente. Investiţia s-a ridicat la 126.000 de euro şi va conduce la decongestionarea parcării auto, deja exploatată la capacitate maximă.
Comentarii prin facebook