Categories: Primăria Timişoara

Cumparam tramvaie noi si mutam liniile pe mijlocul strazilor! Ce planuri are primaria cu bani europeni

Blocuri reabilitate, un centru multicultural în locul vechii Dermatologii, un spital de balneo-fizioterapie la standardele secolului XXI, dar și tramvaie noi – acestea sunt proiectele pentru care Primăria Timișoara vrea să obține fonduri europene. În plus, ar urma „resuscitarea” unei linii de tramvai scoase din uz.

În Primăria Timișoara se pregătesc atât investițiile pentru anul 2017, cât și proiectele care vor fi depuse pentru finanțare din bani europeni. A fost depus deja cel referitor la „refuncţionalizare clădire din funcţiune de spital dermatologie în clădire cu funcţiune de spaţiu multicultural Timişoara”, în valoare de aproximativ 5 milioane de euro. Este vorba despre transformarea vechiului spital de dermatologie de pe strada Mărășești într-un centru multicultural, care să găzduiască și un muzeu al cetății. La ADV Vest au fost depuse, de asemenea, cereri de finanţare pentru reabilitarea termică a șase blocuri, urmând să mai fie depuse proiecte pentru alte aproximativ 60 de imobile. Se lucrează la proiectul pentru reabilitarea și modernizarea ambulatoriului Clinicii de Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie a Spitalului Municipal, ale cărui clădiri au revenit în patrimoniul primăriei, după mai mulți ani de procese. Vor mai fi depuse pentru finanțare și proiecte referitoare la reabilitarea unor imobile în care funcționează diverse unități de învățământ – creşe, grădiniţe, şcoli şi licee cu profil tehnologic.

Municipalitatea vrea ca, pe noul exercițiu financiar european, să modernizeze o parte din rețeaua de linii de tramvai a orașului. „Se lucrează la Direcția Tehnică la pregătirea listei de investiții pe 2017, dar și la proiectele care vor fi depuse pentru finanțare europeană. Printre acestea se vor afla și proiecte pentru reabilitarea a 28 de kilometri de linie de tramvai, dar și cumpărarea de tramvaie noi. Nu vă pot spune acum câte, pentru că nu se știe care vor fi sumele aflate la dispoziție, dar un număr de tramvaie noi vom achiziționa cu certitudine, pentru că pe perioada 2014-2020 sunt eligibile și achizițiile de mijloace de transport în comun”, spune primarul Nicolae Robu. La capitolul refaceri de linii, edilul spune că printre acestea se numără și linia 3, care nu mai este funcțională de multă vreme. „Printre reabilitări se afla și fosta linie 3. O să schimbăm fața străzii Ardealul cu o linie de tramvai complet nouă, altfel dispusă. Toata trama stradală va arăta altfel”, a mai declarat Robu.

Conform primarului, vor fi lucrări la liniile de tramvai pe mai multe străzi din Timișoara și, foarte important, aceste artere vor fi rearanjate total. „Vom avea pe Calea Bogdăneștilor, pe strada Victor Hugo… Ideea e să ducem liniile de tramvai pe mijloc și să facem artere cu patru benzi peste tot unde acest lucru se potrivește. Noi trebuie să pregătim orașul pentru viitor. În zonele unde acum nu e traficul foarte intens, când facem lucrări majore cum sunt acestea, noi creăm și patru benzi de circulație pentru ca în câțiva ani să nu ne trezim în situația de acum, când sunt tot felul de puncte de strangulare a traficului”, spune Nicolae Robu. (sursa foto: www.mapio.net)

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Polistele, pătimesc în continuare! Opt înfrângeri la rând

Seria interminabilă de înfrângeri pentru prim-divizionara de fotbal feminin Politehnica Timişoara continuă. Cum la echipă…

11 ore ago

Păcătoşi! Eşec greu de digerat într-un meci în care s-au ratat multe şanse de salvare

CSC Dumbrăviţa a pierdut meciul disputat azi, la Mioveni, cu FC Argeș, în penultima etapă…

15 ore ago

Cartierul Tipografilor rămâne cel mai scump din Timișoara

Cartierul Tipografilor continuă să rămână surpriza imobiliară a Timișoarei. Prețurile cerute pentru locuințele de aici…

18 ore ago

Buziașul caută furnizor pentru trei microbuze electrice, pentru realizarea transportului în comun

Orașul Buziaș dorește introducerea transportului în comun în localitate, dar și în localitățile din jur.…

18 ore ago

Ada Hausvater, directorul general al Teatrului Național din Timișoara, inclusă în Capital Top 100 Manageri, ediția 2024

Capital Top 100 Manageri reprezintă rezultatul analizei desfășurate la nivel național, privind rezultatele manageriale notabile și…

20 de ore ago

Vinerea Patimilor, zi de post negru

Vinerea Mare reprezintă pentru creștinii ortodocși ziua când a fost răstignit pe cruce Fiul lui…

20 de ore ago