Categories: Politicieni

Robu, despre alegeri: Nu am ce sa raspund, cum sa-si dea demisia un om cu 76% cota de incredere?

Nicolae Robu spune că PNL Timiș nu și-a fixat o țintă pentru alegeri și nu crede că ar trebui să demisioneze, fie și în cazul unui rezultat slab. Asta, pentru că are 76% cotă de încredere în Timișoara! Alina Gorghiu afirmă însă că există un target pentru fiecare județ și că, după 11 decembrie, unii lideri de filială vor trebui să răspundă.

Cu mai puțin de o săptămână înainte de scrutinul pentru parlamentare, PNL Timiș nu vrea să spună exact ce așteptări are. Optimismul pare a fi la cote înalte în filială, iar președintele Alina Gorghiu, cap de listă în filială, crede că rezultatele de la alegerile locale, când PSD a bătut PNL, au fost doar un accident. Totuși, Nicolae Robu susține că nu are de ce să răspundă pentru un eventual procentaj inferior celui obținut de PSD. „Nu ne-am fixat un procent, lucrurile sunt mai complicate în alegeri. Nu e chiar aşa simplu să scoţi din mânecă un procent. Vreau să vă spun este că se munceşte foarte bine în filiala Timiş, este o campanie door-to-door dusă extrem de activ şi în municipiul Timişoara, şi în judeţ. Noi nu lucrăm cu mercenari, nu am lucrat niciodată cu mercenari. De când sunt eu în PNL (…) noi nu am plătit pe nimeni să ne facă campanie (…) Nu am ce să răspund. În condiţiile în care mi se poate imputa mie ceva sau eu pot să îmi imput… evident că nu stau în această funcţie. Un om care are 76% încredere într-un sondaj trebuie să îşi dea demisia din fruntea filialei respective? (…) Pe noi acum ne preocupă să maximizăm scorul. După alegeri discutăm, analizăm, vedem cine de ce este responsabil”, a declarat președintele PNL Timiș.

Robu continuă în aceeași notă, a refuzului ferm de a-și asuma un eventual rezultat negativ, dar a fost contrazis de șefa sa de partid. Alina Gorghiu spune că există ținte pentru fiecare județ și că una dintre problemele PNL este aceea că, de-a lungul timpului, nu a fost sancționată contraperformanța. „Nimeni în PNL nu fuge de demisie şi nimeni în PNL nu îşi pune problema să nu îşi asume răspunderea (…) Performanţa în politică se măsoară în voturi şi în procente (…) În PNL, ca probabil în toate partidele, conducerea fixează target pe fiecare judeţ. Evident că există un target, evident că nu voi face public care este acel target, dar îl ştiu şi eu, şi conducerea partidului. E o strategie internă de partid, nu facem strategia cu presa, însă pot să vă spun următorul lucru. Dacă majoritatea parlamentară care să dea un prim-ministru în persoana lui Dacian Cioloş nu se face, răspunderea nu este doar a Alinei Gorghiu, ci va fi a tuturor celor din biroul naţional şi a tuturor şefilor de filială care nu produc rezultatul angajat (…) PNL trebuie să înveţe că performanţa se premiază şi contraperformanţa se sancţionează. În partidul ăsta, de-a lungul vremii, din păcate, nu prea s-a sancţionat contraperformanţa”, afirmă candidatul care deschide lista PNL Timiș pentru senat. Gorghiu speră la un scor foarte bun al liberalilor, în ciudat faptului că, la locale, social-democrații le-au luat fața la votul politic. „Chiar dacă PSD ne-a bătut la locale cu un scor nepremis de mare, sunt absolut convinsă că a fost un accident, că Timişoara, unde domnul primar este foarte apreciat, se va mobiliza la vot, că cei din judeţ se vor mobiliza şi vor înţelege că PSD înseamnă, la nivel naţional rugină, balast, stagnare, motiv pentru care mizez pe un scor bun la Timiş”, a conchis președintele PNL.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Pastorala de Paşti a PS Ioan Călin Bot, episcopul greco-catolic de Lugoj

Scrisoare Pastorală la Sărbătoarea Învierii Domnului 2024 † IOAN Din mila lui Dumnezeu, prin grația…

4 ore ago

Pastorala de Învierea Domnului a IPS Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului

† IOAN, Din mila lui Dumnezeu, Arhiepiscop al Timișoarei și Mitropolit al Banatului Iubitului nostru…

4 ore ago

Hristos a înviat! Sărbători luminate să aveţi!

Sfânta Înviere a Domnului nostru Iisus Hristos să vă aducă lumină în suflet, alinare, speranţă,…

11 ore ago

Învierea îl prinde în arest, după ce a fost găsit cu o alcoolemie record la „bord”

În cursul zilei de astăzi, polițiști de la Biroul Drumuri Naționale și Europene din cadrul…

14 ore ago

Lumina de la Ierusalim a ajuns la Timișoara, pe calea aerului

Ca în fiecare an, și de această dată Lumina a ajuns la Timișoara, de la…

14 ore ago

Un octogenar plecat cu bicicleta a făcut o greşeală şi nu a mai ajuns acasă

Din păcate, va fi un Paşte trist pentru familia unui biciclist din judeţul Timiş, care…

17 ore ago