Categories: Primăria Timişoara

Timisoara e poluata din cauza unor „nerusinati”, dar primaria n-are ce sa le faca

E poluare în Timișoara, dar poluatorii sunt șmecheri și nu pot fi prinși. În plus, sunt nerușinați și profită de legislația din România, care, probabil, e creată în urma lobby-ului făcut chiar de ei. Asta susține primarul Nicolae Robu, care nu dă nume, dar vorbește despre „colonii” și „nerușinați”.

Primarul Nicolae Robu a cerut, din nou, controale la diverși agenți economici pe care îi suspectează că îi afixiază pe timișoreni. „Din nou am făcut o sesizare la directorul Gărzii de Mediu, Mariana Lorinczi. Am trecut prin zonă, pe Calea Buziașului, și pur și simplu când am trecut, eram la volan, șofer, aveam o iritație la mucoasa nazală și la baza nasului, insuportabilă. În timpul acela foarte scurt. Am cerut să trimită controale, să vedem cine poluează așa”, a declarat edilul. Totuși, Robu nu se așteaptă la un rezultat concret al acestor controale, și asta pentru că presupușii poluatori au găsit metode prin care să fenteze eventualele inspecții. „Cred că sunt extrem de abili. Nu pot să păcătuiesc și să nominalizez pe cineva ca fiind poluatorul, dar cred că sunt foarte abili și cred că exact în perioadele în care nu lucrează, au un grup de oameni care pe undeva, foarte discret, asigură o degajare de substanțe poluatoare în atmosferă. Nu pot să-mi explic nici cine face asta, nici cum e procesul lor tehnologic, că nu pricep, dar constat, ca simplu cetățean al Timișoarei, că frecvent se simte în acea zonă o poluare de la cineva. La fel cum constată cetățenii din Calea Lipovei că, din când în când, se produce o poluare de la Continental. Acolo numai Continental poate să polueze. Toată lumea spune că e mai bine, sunt și oameni care spun că nu simt nicio diferență, dar Garda de Mediu mă asigură că e mult mai bine decât era înainte. Pe mine, ca primar, nu mă mulțumește doar să fie mult mai bine. Fac tot ce-mi stă în putere, dar nu am prerogative nelimitate și unii cetățeni nu înțeleg asta. Nu am nicio prerogativă să închid vreo firmă”, a mai spus primarul Timișoarei.

Robu admite totuși că firmele cu potențial poluator se comportă ca și cum ar funcționa după legii proprii. El nu vrea, nici de această dată, să dea nume, dar vorbește despre „nerușinați” și „colonii”. „Văd că acele firme care poluează se comportă sfidător la adresa noastră (…) Sper să se schimbe legea în România și să putem trece la măsuri radicale. Vreau să vă spun foarte limpede, cu riscul supărărilor inclusiv diplomatice: România nu e colonie. Timișoara nu e oraș care să fie tratat cum sunt orașele din colonii. Sper să se schimbe legea încât noi, autoritățile publice locale, să avem puteri mai mari (…) Nu am pârghiile să îl identific pe poluator și nu vin să spun că X este poluatorul, am bănuieli. În sinea mea sunt convins, dar nu mă pot juca cu acuzele și nu pot arunca vorbe pe care nu le pot demonstra (…) Sunt convins cine sunt poluatorii. Sunt niște nerușinați care profită de legislația din România, probabil făcută pe bază de lobby-uri pe diverse canale așa cum sunt obișnuiți să facă și prin țările lumii a treia, prin colonii, și vin și ne aplică rețeta care este de succes, iar noi suntem niște fraieri care înghițim”, a declarat edilul.

Share
Published by
editor

Recent Posts

Un şofer de taxi, principalul ajutor pentru traficanţii de migranţi, care au şi rănit doi poliţişti de frontieră

În cadrul cercetărilor privind persoanele implicate în activitatea de migrației ilegală din noaptea de 1…

2 ore ago

Dumbrăviţa vrea să se salveze în Vinerea Mare

Divizionara secundă de fotbal CSC Dumbrăviţa se pregătește de ultima deplasare din actualul sezon de…

3 ore ago

Juniorii 2 de la Poli merg la turneul final de opt echipe la handbal

Echipa de juniori 2 a SCM Poli Timişoara a încheiat meciurile din Grupa Valoare 4.…

4 ore ago

În piețele Doina și 700 se vor face reparații

Municipalitatea timișoreană anunță că în două dintre piețele din oraș vor fi executate o serie…

8 ore ago

Deputatul FDGR Ovidiu Ganţ: Pentru mine echipa câştigătoare pentru Timişoara şi Timiş este Dominic Fritz – Alfred Simonis

Timişoreanul Ovidiu Ganţ, deputat din partea Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), afirmă că…

9 ore ago

Investiţii importante în campusul verde şi inteligent al UPT din inima Timişoarei

Paşi concreţi pentru un campus cu adevărat al viitorului. Anul 2023, în care s-au aniversat…

10 ore ago