E poluare în Timișoara, dar poluatorii sunt șmecheri și nu pot fi prinși. În plus, sunt nerușinați și profită de legislația din România, care, probabil, e creată în urma lobby-ului făcut chiar de ei. Asta susține primarul Nicolae Robu, care nu dă nume, dar vorbește despre „colonii” și „nerușinați”.
Primarul Nicolae Robu a cerut, din nou, controale la diverși agenți economici pe care îi suspectează că îi afixiază pe timișoreni. „Din nou am făcut o sesizare la directorul Gărzii de Mediu, Mariana Lorinczi. Am trecut prin zonă, pe Calea Buziașului, și pur și simplu când am trecut, eram la volan, șofer, aveam o iritație la mucoasa nazală și la baza nasului, insuportabilă. În timpul acela foarte scurt. Am cerut să trimită controale, să vedem cine poluează așa”, a declarat edilul. Totuși, Robu nu se așteaptă la un rezultat concret al acestor controale, și asta pentru că presupușii poluatori au găsit metode prin care să fenteze eventualele inspecții. „Cred că sunt extrem de abili. Nu pot să păcătuiesc și să nominalizez pe cineva ca fiind poluatorul, dar cred că sunt foarte abili și cred că exact în perioadele în care nu lucrează, au un grup de oameni care pe undeva, foarte discret, asigură o degajare de substanțe poluatoare în atmosferă. Nu pot să-mi explic nici cine face asta, nici cum e procesul lor tehnologic, că nu pricep, dar constat, ca simplu cetățean al Timișoarei, că frecvent se simte în acea zonă o poluare de la cineva. La fel cum constată cetățenii din Calea Lipovei că, din când în când, se produce o poluare de la Continental. Acolo numai Continental poate să polueze. Toată lumea spune că e mai bine, sunt și oameni care spun că nu simt nicio diferență, dar Garda de Mediu mă asigură că e mult mai bine decât era înainte. Pe mine, ca primar, nu mă mulțumește doar să fie mult mai bine. Fac tot ce-mi stă în putere, dar nu am prerogative nelimitate și unii cetățeni nu înțeleg asta. Nu am nicio prerogativă să închid vreo firmă”, a mai spus primarul Timișoarei.
Robu admite totuși că firmele cu potențial poluator se comportă ca și cum ar funcționa după legii proprii. El nu vrea, nici de această dată, să dea nume, dar vorbește despre „nerușinați” și „colonii”. „Văd că acele firme care poluează se comportă sfidător la adresa noastră (…) Sper să se schimbe legea în România și să putem trece la măsuri radicale. Vreau să vă spun foarte limpede, cu riscul supărărilor inclusiv diplomatice: România nu e colonie. Timișoara nu e oraș care să fie tratat cum sunt orașele din colonii. Sper să se schimbe legea încât noi, autoritățile publice locale, să avem puteri mai mari (…) Nu am pârghiile să îl identific pe poluator și nu vin să spun că X este poluatorul, am bănuieli. În sinea mea sunt convins, dar nu mă pot juca cu acuzele și nu pot arunca vorbe pe care nu le pot demonstra (…) Sunt convins cine sunt poluatorii. Sunt niște nerușinați care profită de legislația din România, probabil făcută pe bază de lobby-uri pe diverse canale așa cum sunt obișnuiți să facă și prin țările lumii a treia, prin colonii, și vin și ne aplică rețeta care este de succes, iar noi suntem niște fraieri care înghițim”, a declarat edilul.
Încă o zi memorabilă în universul UPT. Sala Senatului Universității Politehnica Timișoara, o sală cu…
Începând de vineri, structura de conducere a Consiliului Județean Timiș este în completă. Aleșii județeni…
Lipsită ani buni de posibilități facile de acces pe autostrada A1, Timișoara va avea în…
Doi bărbaţi, unul din Dolj, altul din Mehedinţi, au fost depistați de polițiștii locali după…
După mai multă vreme, rata șomajului a urcat în Timiș peste 1%. În evidențele Agenției…
Compania timișeană Aquatim a câștigat, din nou, locul I în Topul Național al Firmelor, clasament…