Sunt cinci tronsoane pe care, susține primarul Nicolae Robu, este funcțională, în acest moment, unda verde și urmează încă unul. Edilul le-a testat pe toate și e convins că nu sunt probleme pentru șoferi. Există însă o condiție dacă vrei să prinzi toate semafoarele pe verde: să nu dai peste vreun adormit sau un indisciplinat!
Unda verde merge „brici” în Timișoara! Primarul Nicolae Robu spune că a testat, din nou, toate tronsoanele pe care este funcțional acest sistem și se declară foarte mulțumit. „Bd. Take Ionescu este funcțional, pe sensul de la Calea Dorobanților până la Punctele Cardinale. Bd. Rebreanu este cu undă funcțională de la Calea Șagului până la AEM. Este undă verde de la str. Martin Luther, vizavi de Continental, până la Michelangelo, apoi de la Michelangelo până la Spitalul Județean. De asemenea, de la intrarea dinspre Dumbrăvița, de la primul semafor care este după sensul giratoriu, până la Galeria 1, în acea girație nesemaforizată, unde nu mai există control și, drept urmare, se rupe unda verde, care apare din nou de la intersecția Bd. Antenei cu Demetriade și până la Punctele Cardinale. Este funcțională pe toate, am verificat”, a declarat edilul. Ce urmează? Întâi, o unificare a două tronsoane, care însă nu va rezolva problema aglomerației din trafic, la capătul undei verzi. „Se face o încercare de a unifica cele două tronsoane, de la str. Martin Luther, până la Michelangelo și de la Michelangelo până la Spitalul Județean. Vreau să atrag însă atenția asupra unui aspect. Asigurând undă verde pe un traseu atât de lung, consecința va fi că la intersecția str. Arieș – Bd. Rebreanu, în față la Județean se vor strânge foarte multe masini. Acolo se va ajunge foarte repede, dar Bd. Rebreanu are o capacitate limitată de descărcare a mașinilor, să nu ne mirăm că acolo va fi coadă. Trebuie să gândim global”, spune Robu.
Deși unii șoferi se plâng pe rețelele de socializare că nici vorbă să prindă unda verde în trafic, Nicolae Robu spune că sistemul funcționează 24 de ore din 24. El se poate „gripa” însă, din cauza unor nedisciplinați. „Nu contează ora la care testez unda verde, este funcțională 24 ore din 24. Am testat la diverse ore, sistemul merge. Problema este să nu ai pe traseu un șofer care nu respectă disciplina. Dacă dai peste unul care blochează sau, de exemplu, ce se întâmplă frecvent. Staționează unul pe câte o bandă și ți-a dat totul peste cap pe acel traseu. Mașinile nu mai pot trece, se încolonează pe o singură bandă. Uneori și eu am trecut la limită, e adevărat, pentru că, la un moment dat, aveam în față un șofer care mergea cu 30 km/h. Trebuie să scoți o medie de 50 km/h, nu să mergi constant cu 50 km/h. Dar dacă prinzi pe unul care merge constant cu 30 km/h, îți blochează toată coloana. Trebuie să ne învățăm și să fim disciplinați. Unul dintre meritele acestui sistem este că și disciplinează. Dar trebuie să aveți răbdare”, a explicat primarul. Unda verde va fi instalată, de săptămâna viitoare, și pe un alt traseu de distanță: Calea Aradului, de la intrarea în Timișoara până la Piața Mărăști. În Piața Mărăști, unde aglomerația atinge cote inimaginabile la anumite ore, se va mai face o bretea care ar trebui să ajute la fluidizarea traficului.
Lansat în urmă cu trei luni, proiectul de recenzare a câinilor cu stăpân din Timișoara,…
Rămas fără niciun fel de umbră, ”deșertul” din Piața Libertății își va schimba imaginea. Acolo…
Și-a pierdut viața, nevinovat din cauza unui microbuz care a intrat pe sens opus. Tragedie…
Un număr de 340 de obiective din Timiș pot beneficia de bani europeni nerambursabili în…
SDM Timișoara, societatea deținută de municipalitatea timișoreană, își extinde dotarea și pregătește 1,7 milioane de…
RETIM Ecologic Service S.A., în colaborare cu ADID Timiș, derulează o nouă campanie trimestrială pentru…