A fost deputat 3 saptamani! Calin Dobra demisioneaza din parlament

Lugojeanul Călin Dobra renunță, după votarea Guvernului Grindeanu, la mandatul de deputat câștigat pe 11 decembrie și se întoarce la CJ Timiș. El este în pole-position pentru ocuparea funcției de președinte al instituției, pentru care are nevoie de 19 voturi. PSD, ALDE și PMP, fără componenta UNPR, au 20.

Călin Dobra, vicepreședinte al CJ Timiș în perioada 2012-2016, a fost ales deputat de pe poziția întâi a listei PSD Timiș la alegerile din 11 decembrie. El se va întoarce însă în forul județean, după ce va vota, din postura de deputat, în favoarea Guvernului Grindeanu. Apoi își va depune demisia, în chiar ultima zi în care legea îi dă voie să aleagă, miercuri 4 ianuarie. Dobra este favorit la câștigarea funcției de președinte al CJ Timiș, care va fi supusă la vot în scurt timp. Pentru a deveni șef al instituției, el are nevoie de 18 din cele 37 voturi ale consilierilor județeni. În vara lui 2016, PSD și-a asigurat președinția CJ după ce a semnat un protocol de colaborare cu PMP și ALDE. În total, 20 de voturi. În aceste condiții, teoretic, Călin Dobra nu ar trebui să aibă probleme în a-și adjudeca fotoliul lăsat liber de Sorin Grindeanu. Practica însă urmează să demonstreze dacă lucrurile stau într-adevăr așa. Președintele național al PMP, Traian Băsescu, a anunțat că partidul său va face, de principiu, opoziție la PSD. Dacă „popularii” nu votează cu PSD, social-democrații și ALDE au numai 18 voturi, insuficiente pentru desemnarea președintelui. În CJ Timiș sunt și trei consilieri UNPR, partid care începuse o fuziune cu PMP și care așteaptă acum o decizie a instanței pe această temă. Unul din cei trei „progresiști” este Titu Bojin, fost lider al CJ până în vara lui 2016. În CJ Timiș vor intra și doi noi membri: Cornel Lera și Roxana Manasia-Tîrpe, în locul lui Adrian Pau și Sorin Grindeanu.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Creșterile de preț la locuințele din Timișoara se mențin scăzute. Oferta e în creștere

Românii își doresc să fie proprietari, iar pentru a atinge acest obiectiv unii dintre ei…

24 de minute ago

Școala Gimnazială Nr. 27 Timișoara a obținut locul 1 la etapa interjudețeană de fotbal fete U8 „Cupa Tymbark Junior”

Recent, a avut loc etapa interjudețeană de Fotbal fete – U8 ani – „Cupa Tymbark…

53 de minute ago

Universitatea de Vest Timișoara va oferi un masterat în domeniul tineretului

La Timișoara urmează să fie deschise primele programe de masterat în domeniul tineretului. Primul astfel…

O oră ago

Medalii de argint obținute de atleții Politehnicii Timișoara, la Naţionalele de alergare montană

Atleții Politehnicii Timișoara au fost la înălțime și la Campionatul Național de alergare montană, distanță…

O oră ago

Jurnal de campanie (9). Primarul candidat din Giarmata, Claudiu Mihălceanu, câştiguri din pariuri de şase ori mai mari decât venitul din salarii!

Intuiţie, noroc, informaţii, ponturi? Sau câte puţin din fiecare. Cert este faptul că actualul primar…

3 ore ago

Nouă persoane intră în cursa pentru fotoliul de primar al Timișoarei

Cursa electorală pentru desemnarea noului primar al Timișoarei se va da între nouă candidați. Pentru…

21 de ore ago