Categories: Politicieni

Portret-robot de presedinte al PNL, varianta Robu: patru candidati indeplinesc criteriile

Președintele demisionar al PNL Timiș, Nicolae Robu, are trei criterii după care crede că ar trebui ales viitorul șef al liberalilor. Le-a făcut publice pe Facebook, odată cu o listă de patru nume de politicieni pe care îi consideră potriviți pentru a ocupa această funcție. Data congresului de alegeri din PNL nu a fost încă stabilită.

Teoretic, în prima jumătate a anului, PNL ar trebui să aibă o conducere nouă, aleasă la un congres al partidului. Acesta trebuie precedat de alegeri în toate structurile liberale, de la cele mai mici la organizațiile județene. Un calendar oficial nu a fost anunțat încă. În Timiș, Nicolae Robu și-a dat demisia la câteva zile după alegerile din 11 decembrie 2016, dar conducerea centrală nu a numit un președinte interimar. Acum în calitate de vicepreședinte național al partidului, Robu dezvăluie, pe Facebook, cum vede el alegerea unui lider și crede că ar trebui avute în vedere trei criterii.

„Consider că înainte de a rosti nume, trebuie să stabilim criterii. Evident că sunt multe abordări posibile, dar eu cred că următoarele trei criterii ar fi benefic, chiar obligatoriu să fie indeplinite de viitorul președinte PNL:
Criteriul 1: să fie un om cu forță electorală dovedită, adică unul care a câștigat alegeri importante, în confruntări uninominale, cu scor sensibil peste scorul partidului
Criteriul 2: să fie perceput de comunitatea PNL – membri și simpatizanți – ca aparținându-i trup si suflet, ca important în cadrul ei și apt, demn a o reprezenta, cu prestanță atât în interiorul ei, cât și în exterior, și asta deopotrivă prin CV-ul său și prin personalitatea sa, în sine, globalmente având-o în vedere
Criteriul 3: să aibă prestanță pe sticlă, să suscite atenție atunci când apare – bine ar fi chiar pasiune, dar asta e mai greu! – și să aibă darul sau harul de a face ca cei ce-l urmăresc să țina minte ce aud spus de el; eu consider asta o exigență foarte importantă, pentru că mulți oameni – inclusiv valoroși, chiar foarte valoroși, altfel – sunt volatili, adică de îndată ce dispar de pe sticlă, dispar și din mințile și sufletele celor ce i-au văzut, nu ține minte nimeni nimic din ceea ce ei spun.”

Robu anunță, „cu riscurile de rigoare”, și care sunt cei patru candidați pe care îi vede potriviți pentru a intra în cursa pentru președinția PNL: „în ordine alfabetică, Ilie Bolojan, Gheorghe Flutur, Mircea Hava, Marian Petrache sau dacă vreți invers alfabetică: Marian Petrache, Mircea Hava, Gheorghe Flutur, Ilie Bolojan, ca să fie cât se poate de clar că toți patru îmi sunt egali în apreciere”. Ilie Bolojan este primarul Oradiei și fost secretar general al PNL, Gheorghe Flutur este președintele CJ Suceava, Mircea Hava este primarul din Alba Iulia, iar Marian Petrache este șeful CJ Ilfov și secretar general interimar al PNL.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Nicolae Robu își schimbă părul, dar năravul, ba!

Câteva contestații depuse de cetățeni de bine ai acestui municipiu arată negru pe alb că…

2 ore ago

Iulius Town deschis în a doua zi de Paște. Află programul special al magazinelor tale favorite!

Ca în fiecare an, de Paşte, Iulius Town are un orar special. Sărbătorile pascale sunt…

2 ore ago

O nouă campanie trimestrială de colectare gratuită a deșeurilor VOLUMINOASE din Zona 1 Rural a județului Timiș – 2024

Compania RETIM împreună cu ADID Timiș anunță începerea unei noi campanii de colectare gratuită a…

2 ore ago

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

15 ore ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

17 ore ago