4 mai. Ca orice politician român care se respectă, primarul Nicolae Robu face o vizită la DNA. Acolo unde e pus să dea explicaţii despre un contract de telefonie mobilă încheiat de municipalitate. De termenii contractuali s-a ocupat însă viceprimarul Traian Stoia.
9 mai. După 14 ani în care avut monopol pe semnalizarea rutieră din oraş, Rosign iese din schemă. Se pregăteşte pentru 15 ani dominaţia SDM. Cum ar veni, am scăpat de dracu’ şi-am dat de mă-sa. În urmă cu ceva ani, Rosign s-a desprins de SDM.
10 mai. Meritocraţia din Primăria Timişoara e tot mai făţişă. La doar 30 de ani şi fără să dea vreun concurs, Andreea Stănilă este numită de primarul Nicolae Robu în funcţia de arhitect-şef al oraşului.
11 mai. Primarul Robu anunţă că mută fântâna sa cu mult sclipici de pe Bega în Parcul Botanic. Fântana în cauză, un kitsch în toată regula, este una dintre cele mai vechi şi dragi promisiuni ale primarului.
12 mai. Jean Cojocari, acest Matusalem al administraţiei locale, anunţă că nu va mai da avize de legalitate pe motiv de DNA. Care DNA i-a făcut un dosar penal pe motiv de finanţare Poli în era Iancu.
13 mai. Transferat de la PSD la UNPR, şeful CJ Timiş, Titu Bojin, face în continuare ce ştie mai bine: pupă primari. Din păcate pentru el, nu prea i-a ajutat.
17 mai. Procurorul DNA Ciprian Dorobanţu, cel care a investigat dosarul Poli, devine la rândul lui anchetat pentru şofat sub influenţa alcoolului. Şi de atunci, şi acum se tot investighează.
22 mai. La nici două luni de la instalarea pe banca lui Poli, Petre Grigoraş este dat afară de primarul Nicolae Robu printr-o… postare pe Facebook. Bilanţul lui Grigoraş a fost însă dezastruos: o victorie, două egaluri, şase înfrângeri, golaveraj 10-25. O zi mai târziu pe banca poliştilor ajunge Ionuţ Popa. Care rezistă şi acum.
29 mai. Agonia celor de la Poli se termină. Ultima etapă a campionatului oficializează retrogradarea echipei în Liga a II-a. După cum se ştie, ulterior, la „masa verde”, Poli va continua şi următorul sezon în prima ligă.
5 iunie. Alegeri locale. Nicolae Robu câştigă un nou mandat în fruntea primăriei, obţinând aproape 53% din voturi. Principalul contracandidat, Florică Bîrsăşteanu (PSD) s-a oprit la 23%. PNL nu reuşeşte însă să „închidă” de unul singur Consiliul Local Timișoara, aşa cum şi-a propus, liberalii fiind nevoiţi să facă o alianţă.
5 iunie. PSD câştigă pentru prima dată Timişul, obţinând 37,3% la votul pentru CJT. PNL vine pe locul II, cu 32,2%, iar UNPR, pe ultima treaptă a podiumului cu 6,7%. Mai trec pragul de 5 procente ALDE şi PMP. Urmare acestor rezultate, PSD obţine 16 mandate de consilieri judeţeni, PNL – 14, UNPR – 3, PMP şi ALDE câte două mandate. În privinţa primăriilor, PSD câştigă 52, PNL – 38; UNPR – 2; UDMR – 2; ALDE – 1.
7 iunie. La prima ieşire publică de la dezastrul din alegerile locale, preşedintele PNL Timiş, Nicolae Robu, spune că… liberalii au câştigat scrutinul. Şi asta fiindcă PNL a avut cel mai mare rezultat din istorie. E adevărat, numai că acum PNL are şi vechea componentă a PDL. Or, PDL singur obţinea înainte peste 35% din voturi.
8 iunie. O veste bună şi una rea. Începem cu cea bună. Ionelaş Cârpaci este condamnat definitiv de ÎCCJ la şapte ani şi două luni de închisoare plus plata unor despăgubiri de 1,5 milioane de euro. Vestea rea este că bulibaşa a fost lăsat să părăsească ţara, ajungând în Germania. Nici acum n-a fost adus înapoi pentru a fi încarcerat.
9 iunie. PSD şi UNPR ajung la o înţelegere pentru a forma majoritate în Consiliul Judeţean Timiș. Sorin Grindeanu ar primi fotoliul de preşedinte, în timp ce UNPR-iştii Titu Bojin şi Viorel Matei ar deveni vicepreşedinţi. După cum se ştie, alianţa nu va fi pusă în practică. Rămas pe dinafară, ALDE protestează.
10 iunie. Sentinţe finale în Dosarul Heaven. Fostul şef al Direcţiei Patrimoniu din primărie, Nicuşor Miuţ, este condamnat la patru ani de închisoare cu executare. Alături de Miuţ mai primesc condamnări alţi foşti patru angajaţi din primărie, însă numai unul cu executare.
10 iunie. Robu taie puntea de legătură cu PMP, după ce-l atacă public pe Marius Dugulescu, fost candidat al acestui partid la funcţia de primar.
11 iunie. Sorin Grindeanu dixit: „Nu plec la Bucureşti în iarnă, rămân patru ani la CJ Timiş”. No comment.
19 iunie. De Rusalii, la Şag au loc alegeri pentru scaunul de primar, după ce în primul tur a fost egalitate perfectă între candidaţii PSD şi respectiv PNL. PSD-istul Flavius Roşu câştigă primăria obţinând cu 114 voturi în plus faţă de liberal.
22 iunie. PNL face alianţă cu UDMR la Consiliul Local Timișoara. Dan Diaconu rămâne viceprimar, maghiarii dând al doilea viceprimar în persoana lui Imre Farkas.
22 iunie. La CJ Timiş se parafează o nouă alianţă între PSD, ALDE şi PMP. Sorin Grindeanu primeşte funcţia de preşedinte, în timp ce Roxana Iliescu (PMP) şi Traian Stancu (ALDE) vor fi unşi vicepreşedinţi. Această variantă va fi şi cea finală, în pofida demersurilor disperate ale PNL de a-i convinge pe PMP-işti să rupă înţelegerea cu PSD.
29 iunie. E oficial, Sorin Grindeanu este ales preşedinte al CJ Timiş din a treia încercare. Primele două şedinţe au fost boicotate de liberali. PNL n-a prezentat candidat la şefia CJT, astfel că Grindeanu a concurat de unul singur.
În noul Guvern Ciolacu, PSD va avea opt ministere, PNL – şase, iar UDMR –…
Duminică, 22 decembrie, în jurul orei 12:10, ISU Timiş a fost anunţat despre producerea unui…
„Curaj” prostesc! La data de 21 decembrie, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Belinț au reținut…
Un copil teribilist a făcut-o lată chiar înainte de Sărbători! Dacă alţi adolescenţi de vârsta…
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură (CCIA) Timiș anunță lansarea a două cursuri gratuite care…
Primarul Dominic Fritz a fost luat la rost de unul dintre cei trei consilieri locali…