Categories: Cultura

Chick Corea, in concert la Jazz TM!

Primul nume din line-up-ul ediției 2017 a Jazz TM, prima uriașă surpriză! Chick Corea, o adevărată legendă a genului, vine la Timișoara alături de Elektric Band! Festivalul va avea loc în perioada 30 iunie – 2 iulie, pe trei scene în aer liber: în Piața Victoriei, în Parcul Castelului și în Parcul Civic.

JazzTM va marca, în vară, cea de-a cincea ediție și se anunță un eveniment memorabil. Primii artiști confirmați pentru 2017 sunt The Chick Corea Elektric Band feat. Frank Gambale, Eric Marienthal, John Patitucci și Dave Weckl, care vor concerta, în premieră în România, pe scena din Piața Victoriei. The Chick Corea Electric Band s-a înființat în 1985 și s-a reunit în 2016, la cea de-a 75-a aniversare a lui Chick Corea. De atunci, concertează în întreaga lume, sărbătorind muzica. Cvintetul înseamnă Chick Corea la pian, Dave Weckl la tobe, John Patitucci la bass, Eric Marienthal la saxofon și Frank Gambale la chitară. Împreună au produs, în anii `80, albume care au intrat în legendă. Influențele lor se regăsesc în stiluri precum EMD și hip-hop, ele ajungând și la trupe de jazz precum Snarky Puppy.

Armando Anthony „Chick” Corea este un pianist și compozitor de jazz și fusion, multe dintre compozițiile sale fiind considerate „standarde” ale jazz-ului. Are 22 de premii Grammy, din nu mai puțin de 63 de nominalizări, este inclus în DownBeat Hall of Fame și Jazz Master și, de cinci decenii, încă explorează stiluri muzicale.

Jazz TM are loc în perioada 30 iunie – 2 iulie, cea de-a cincea ediție a festivalului având, la fel ca anul trecut, trei scene în aer liber: în Piața Victoriei, în Parcul Castelului și în Parcul Civic. Accesul este gratuit. Până acum, Jazz TM a adus la Timişoara nume precum Richard Bona, Kurt Elling, David Murray şi Macy Gray, Terri Lyne Carrington / Lizz Wright, Al Jarreau, The Cat Empire, Anoushka Shankar, Dianne Reeves, Liv Warfield w/ Prince’s NPG Hornz, The Ruff Pack, Marcus Miller, DeeDee Bridgewater, Dhafer Youssef, Imany, Jacob Collier sau BadBadNotGood, unii dintre ei în premieră în România.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Nouă persoane intră în cursa pentru fotoliul de primar al Timișoarei

Cursa electorală pentru desemnarea noului primar al Timișoarei se va da între nouă candidați. Pentru…

15 ore ago

Susţinut şi de PSD, Dan Vatriş (PNL) şi-a depus candidatura pentru un nou mandat de primar al comunei Jebel

Primarul PNL al comunei Jebel, Dan Vatriş, şi-a depus candidatura pentru un nou mandat în…

19 ore ago

CSU Politehnica Timișoara, trei medalii la Campionatul național de floretă tineret

Politehnica Timișoara a cucerit trei medalii la Campionatul Național de floretă, tineret. Ingrid Miti Bikfalvi…

19 ore ago

Se pregătește cea mai nouă ediție a Ezoteric Fest

Expo Timișoara Internațional în parteneriat cu Camera de Comerț, Industrie si Agricultură Timiș vor organiza…

19 ore ago

Studiul de prefezabilitate al sălii polivalente de la Timișoara este aproape gata

Acum, că problema stadionului nou al Timișoarei a fost ”rezolvată”, viceprimarul orașului abordează cel de-al…

19 ore ago

Poate începe noul vot pentru bugetarea participativă, regulamentul a fost aprobat

Timișoara va avea și în acest an bugetare participativă, cetățenii urmând să decidă direct unde…

19 ore ago