Categories: Partide

Ludovic Orban vrea sa fie presedintele PNL: Si-a anuntat oficial candidatura

Biroul Politic Național al PNL, întrunit luni, este, practic, primul pas spre alegerile interne din partid. Președintele interimar Raluca Turcan a anunțat că procesul electoral se va încheia cel mai târziu la jumătatea lunii iunie, cu alegerea liderului. Ludovic Orban și-a anunțat candidatura.

Așa cum se specula, Ludovic Orban vrea să devină președintele ales al PNL. El și-a anunțat luni, în ședința BPN al partidului, această intenție. „Am așteptat această reuniune a Biroului Politic al PNL, care dă startul alegerilor interne în partid, pentru a-mi anunța candidatura fermă la funcția de președinte al PNL. (…) Mi-am depus candidatura pentru a oferi partidului caracter și identitate, forță și credibilitate. Ca președinte al PNL, vreau să fiu garantul unității, coeziunii interne a PNL, iar obiectivul meu principal este să transform în bine PNL, astfel încât să putem să câștigăm toate competițiile electorale împotriva PSD”, a declarat Orban. El spune că este de acord ca alegerile să fie făcute pe o bază cât mai largă de alegători: conducerile locale ale PNL ar trebui să fie alese de adunări generale ale organizațiilor, nu pe sistem de delegări, conducerea județeană, în cadrul unei conferințe cu o participare cât mai largă a membrilor, iar conducerea națională, de Convenția Națională sau de fiecare membru al PNL, care îndeplineşte criteriile statutare. „Propunerea mea este să aibă dreptul să îşi aleagă toţi membri preşedintele partidului”, a afirmat Orban. Pentru ca alegerile să se desfășoare în acest fel este însă nevoie de o modificare a statutului partidului. Președintele interimar Raluca Turcan a spus că până cel târziu la jumătatea lunii iunie PNL va avea o conducere democratic aleasă, la toate nivelurile.
În BPN al PNL, liberalii au stabilit și componența comisiei de organizare a alegerilor PNL. Aceasta va fi condusă de Daniela Câmpean şi va fi compusă din Lucian Bode, Cezar Preda și Ioan Bălan, din partea fostului PDL, Florin Alexe, Cristian Chirteş, Claudia Benchescu, Cristian Olteanu și Nicoleta Pauliuc, din partea fostului PNL. Cătălin Boboc va conduce comisia de modificare a Statutului PNL, care va fi formată din Victor Paul-Dobre, Mihai Voicu și Răzvan Prişcă, din partea fostului PNL, Daniel Buda, Cristina Trăilă, Costică Canacheu, Mircea Toader și Cristian Buican, din partea fostului PDL.

Share
Published by
Cristina Tomescu

Recent Posts

Vreți casă frumoasă, cu curte în periurban? Pregătiți banii, la Dumbrăvița e cel mai scump, la Sânmihaiu Român e considerat cel mai ieftin

Dumbrăvița continuă să fie una dintre cele mai scumpe localități din România, ocupând primul loc…

3 ore ago

În zona Lipovei au fost amenajate 100 de locuri de parcare după demolarea unor vechi garaje

Primăria Timișoara anunță o nouă victorie în lupta cu garajele ”gazdă” pentru murături și biciclete…

3 ore ago

Timişoara întâlneşte Rapidul la rugby

Staff-ul tehnic al echipei SCM USV Timişoara a decis primul XV pentru partida cu Rapid…

3 ore ago

„Bizon”, amendat drastic după ce a parcat lângă linia de tramvai

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranță Rutieră au intervenit, în cursul zilei de ieri, la…

4 ore ago

Interes enorm din partea timişorenilor pentru Garry Kasparov şi „Provocările Lumii Moderne”/FOTO

Un dialog de excepţie, ce s-a bucurat de un interes major. Un eveniment marca UPT…

4 ore ago