Mai mult de o treime din carnea de porc din România provine de la un producător din județul Timiş. Fostul Comtim, actualul Smithfield, deţinut de chinezi, a livrat anul trecut 224.500 de tone de carne de porc în viu, ceea ce reprezintă 32,5 procente din producţia totală din România.
Cantitatea totală de carne de porc în viu livrată în 2016 a fost de peste 693.000 de tone. Pe locul al doilea, la mare distanţă, apare Iaşiul, cu doar 33.100 de tone, iar pe trei se află Braşovul, cu 26.600 de tone. În funcţie de consum, carnea de pasăre concurează de aproape carnea de porc. La acest produs, cel mai important producător este Buzăul, de unde pleacă spre beneficiari 116.000 tone de carne de pui. Este vorba despre 20 de procente din totalul producţiei româneşti, furnizor fiind grupul Aaylex, cunoscut prin brandul Coco Rico.
În noul Guvern Ciolacu, PSD va avea opt ministere, PNL – şase, iar UDMR –…
Duminică, 22 decembrie, în jurul orei 12:10, ISU Timiş a fost anunţat despre producerea unui…
„Curaj” prostesc! La data de 21 decembrie, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Belinț au reținut…
Un copil teribilist a făcut-o lată chiar înainte de Sărbători! Dacă alţi adolescenţi de vârsta…
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură (CCIA) Timiș anunță lansarea a două cursuri gratuite care…
Primarul Dominic Fritz a fost luat la rost de unul dintre cei trei consilieri locali…