Mai mult de o treime din carnea de porc din România provine de la un producător din județul Timiş. Fostul Comtim, actualul Smithfield, deţinut de chinezi, a livrat anul trecut 224.500 de tone de carne de porc în viu, ceea ce reprezintă 32,5 procente din producţia totală din România.
Cantitatea totală de carne de porc în viu livrată în 2016 a fost de peste 693.000 de tone. Pe locul al doilea, la mare distanţă, apare Iaşiul, cu doar 33.100 de tone, iar pe trei se află Braşovul, cu 26.600 de tone. În funcţie de consum, carnea de pasăre concurează de aproape carnea de porc. La acest produs, cel mai important producător este Buzăul, de unde pleacă spre beneficiari 116.000 tone de carne de pui. Este vorba despre 20 de procente din totalul producţiei româneşti, furnizor fiind grupul Aaylex, cunoscut prin brandul Coco Rico.
Institutul de Studii Geopolitice al Universității “Aurel Vlaicu” din Arad a găzduit vineri, 5 decembrie,…
Și-au riscat viitorul pentru ceva produse dintr-un magazin. Pentru asta au dat și cu pumnul,…
Vineri, 5 decembrie, aproape de ora 11, polițiștii au fost sesizați cu privire la faptul…
Moţiunea de cenzură „România nu este de vânzare – fără progresişti la guvernare”, prin care…
Universitatea Politehnica Timișoara a cumpărat Casa Mühle, o clădire de o importantă valoare emoțională și…
Sâmbătă, de la ora 14.00, va avea loc un nou tur din seria “Descoperă-ți orașul!”,…