Categories: Economic

O treime din carnea de porc din Romania vine din Timis

Mai mult de o treime din carnea de porc din România provine de la un producător din județul Timiş. Fostul Comtim, actualul Smithfield, deţinut de chinezi, a livrat anul trecut 224.500 de tone de carne de porc în viu, ceea ce reprezintă 32,5 procente din producţia totală din România.

Cantitatea totală de carne de porc în viu livrată în 2016 a fost de peste 693.000 de tone. Pe locul al doilea, la mare distanţă, apare Iaşiul, cu doar 33.100 de tone, iar pe trei se află Braşovul, cu 26.600 de tone. În funcţie de consum, carnea de pasăre concurează de aproape carnea de porc. La acest produs, cel mai important producător este Buzăul, de unde pleacă spre beneficiari 116.000 tone de carne de pui. Este vorba despre 20 de procente din totalul producţiei româneşti, furnizor fiind grupul Aaylex, cunoscut prin brandul Coco Rico.

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Emoţii mari pentru o familie din Lovrin, care de sărbători putea rămâne fără casă din cauza unui incendiu

Duminică, 22 decembrie, în jurul orei 12:10, ISU Timiş a fost anunţat despre producerea unui…

16 ore ago

Oprit în trafic înainte de a produce nenorociri! Beat „mort” şi fără permis, cu tupeu la volan

„Curaj” prostesc! La data de 21 decembrie, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Belinț au reținut…

17 ore ago

Culmea prostiei? Să furi o maşină, să nu ai permis şi să mai faci şi accident

Un copil teribilist a făcut-o lată chiar înainte de Sărbători! Dacă alţi adolescenţi de vârsta…

17 ore ago

CCIA Timiș lansează două cursuri gatuite de profesionalizare a angajaților

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură (CCIA) Timiș anunță lansarea a două cursuri gratuite care…

17 ore ago

Lista proiectelor de pe lista suplimentarelor e prea stufoasă. O consilieră locală de la AUR vrea limitarea acestei proceduri

Primarul Dominic Fritz a fost luat la rost de unul dintre cei trei consilieri locali…

18 ore ago