Categories: Politicieni

Pirtea, despre candidatura la presedintia PNL Timis: Niciodata nu m-am dat deoparte de la munca

Liberalii au început pregătirile pentru alegerile interne, programate să se încheie până la jumătatea lunii iunie, cu scrutinul pentru președinte. Sunt anunțate oficial candidaturile lui Cătălin Predoiu și Ludovic Orban și va fi o primăvară interesantă. Timișul nu face excepție, mai ales în actualul context.

Filiala Timiș a PNL este condusă, în regim de interimat, de Nicolae Robu. Acesta nu a anunțat încă dacă vrea sau nu să candideze la alegerile interne, spunând, de fiecare dată când a fost întrebat, că nu s-a hotărât. În condițiile în care de vineri, 17 februarie, Robu este urmărit penal într-un dosar în care DNA anchetează vânzările de locuințe pe Legea 112, făcute de Primăria Timișoara, lucrurile ar putea fi complicate pentru acesta. La fel de adevărat este însă că statutul PNL nu prevede condiții sau sancțiuni decât în cazul celor care au condamnări penale. Până acum, nu s-a anunțat niciun candidat în Timiș. Deputatul Marilen Pirtea susține că nu a luat încă în considerare o astfel de variantă. „Nu m-am gândit la acest aspect, abia s-au făcut primele demersuri legate de alegerile interne în Biroul Politic Național. Am spus tot timpul că succesul unei organizații constă în echipa de conducere, nu în liderul providențial în care eu nu mai cred ca și concept. Cred că și în PNL o echipă de conducere performantă, care să funcționeze monolitic, bine sudată, este soluția cea mai bună”, a spus, pentru deBanat.ro, acesta.

În PNL, președinții la nivelurile local, județean și național ar trebui să se stabilească prin alegeri directe, universale, drept de vot având toți membrii cu cel puțin trei luni vechime în partid la data alegerilor.
Nicolae Robu, președinte interimar al PNL Timiș

Pirtea nu respinge însă posibilitatea de a viza o funcție de conducere.„Niciodată nu m-am dat deoparte de la muncă, de la implicare, de la asumare. De aceea, dacă într-un anumit context, se dovedește o astfel de echipă, sunt dispus să pun umărul și să mă alătur unui astfel de demers. Nu spun categoric «nu», pentru că nu doresc să se perceapă faptul că nu vreau să mă implic. Îmi doresc să fac parte dintr-o echipă care să funcționeze coagulat și monolitic la conducerea partidului”, ne-a mai declarat acesta. Deputatul a admis, de asemenea, că nu s-a hotărât unde ar vrea să se implice mai mult. „Nu am încă această decizie, dacă la județ sau la municipiu, oriunde este nevoie”, a concluzionat el.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

8 ore ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

11 ore ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

12 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

12 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

13 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

14 ore ago