Categories: Economic

Renovari de 2 milioane de lei la peroane si WC-uri in Gara de Nord. Modernizarea asteapta pana in 2020

Două milioane de lei – aceasta este suma pe care CFR o va investi, în 2017, în Gara de Nord Timișoara. Se va lucra la peroane, copertine, WC-uri și corpul E, însă o modernizare ca la carte nu va fi gata mai devreme de 2020. În 2021, Timișoara este Capitală Europeană a Culturii.

Gara de Nord Timișoara a oferit, ani la rând, un peisaj dezolant, de lumea a treia. Mizeria era la ea acasă, mirosurile pestilențiale degajate din grupurile așa-zis sanitare mutau instant nasul celor care încercau să le folosească, iar aspectul general era efectiv de ghetou. Au urmat niște amenzi – nesemnificative totuși ca valoare – date de Poliția Locală și, în 2014, cei de la CFR s-au apucat de lucru. De atunci au fost renovate fațada, sala de așteptare și treptele de la intrarea principală, au fost schimbate geamurile și urmează să fie înlocuite, nu peste multă vreme, ușile. De asemenea, au dispărut chioșcurile de la intrare. În 2016, lucrările de modernizare și igienizare au costat 1,9 milioane de lei.

Modernizarea stației Timișoara Nord este inclusă într-un proiect de modernizare a 47 de stații, a cărui valoare este de 82 de milioane de lei. În perioada 2017-2018 se va realiza studiul de fezabilitate, iar modernizarea propriu-zisă se va face în perioada 2018-2020.
Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor

În 2017 vor fi făcute alte lucrări, a căror valoare este sensibil mai mare decât cea de anul trecut. „Stația Timisoara Nord este în atenția companiei naționale. Anul trecut, 1,9 milioane de lei au fost alocați pentru lucrări de reparaţii la clădirea pentru călători, holul caselor de bilete, sistemul de informare şi avizare public călători şi tunelul pietonal. În acest an, în urma discuțiilor cu CFR, vom majora suma la 2 milioane lei. Cu acești bani se vor moderniza accesul pietonal, copertinele, peroanele, grupurile sanitare și Corpul E de clădire”, a declarat, la Timșioara, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc. Gara de Nord nu va intra însă într-un șantier în adevăratul sens al cuvântului decât cel mai devreme în 2018. „Modernizarea stației Timișoara Nord este inclusă într-un proiect de modernizare a 47 de stații, a cărui valoare este de 82 de milioane de lei. În perioada 2017-2018 se va realiza studiul de fezabilitate, iar modernizarea propriu-zisă se va face în perioada 2018-2020”, a spus oficialul. Lucrările ar trebui să fie finalizate înainte de anul 2021, în care Timișoara va fi Capitală Europeană a Culturii.

Share
Published by
Silvia Suciu

Recent Posts

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

4 ore ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

7 ore ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

8 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

8 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

9 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

10 ore ago