Categories: Alte sporturi

Arena „Gheorghe Rascanu” din Ronat, adusa in lumea civilizata cu 180.000 de euro

Dacă toate merg bine, din noul sezon, Timișoara Saracens se va întoarce în Ronaț, pe o bază sportivă civilizată. Primăria Timișoara pune la bătaie 180.000 de euro pentru reparații și igienizări la tribune, vestiare, grupuri sanitare și suprafața de joc. Până atunci, rugby-ul s-a mutat la stadionul „Dan Păltinișanu”.

Din vară, terenul de rugby din Ronaț va arăta decent, asta după ce va trece prin reparații capitale urgente și absolut necesare. Este pe final intabularea terenului, considerat până acum teren agricol, astfel că primăria va putea face, în sfârșit, investiții aici. „Sunt multe lucruri de făcut acolo, și tribunele, și vestiarele, inclusiv la suprafața de joc vor fi făcute anumite intervenții. Vom prevedea bani în buget, iar apoi dăm drumul la SF și PT.Nu sunt investiții foarte mari, este vorba despre o reabilitare. Dacă toate merg bine, până la finele anului, am putea avea o bază reabilitată, civilizată”, a explicat, pentru deBanat.ro, primarul Nicolae Robu. Bugetul local va fi aprobat, cel mai probabil, în ultima săptămână din martie. „Pentru reabilitarea completă a stadionului «Gheorghe Rășcanu» din Ronaț va fi prevăzută, în bugetul local, suma de 800.000 lei, adică 180.000 euro. Stadionul se află în finalizare de intabulare, pentru că n-a fost intabulat până acum și din această cauză au fost probleme mari în a investi acolo. Este vorba despre refacerea tribunelor, refacerea vestiarelor, care acum sunt în niște containere închiriate, refacerea completă a gazonului și a aleilor. Deci, practic, modernizare. Vom avea o bază decentă, dar probabil că numai din sezonul viitor”, a declarat, la rândul lui, Radu Țoancă, președintele SCM Timișoara. La tribună, care are câteva zeci de ani, vor fi schimbate scaunele și vor fi refăcute scările.

Până la încheierea lucrărilor, Timișoara Saracens s-a mutat la stadionul „Dan Păltinișanu”, dar jucătorii abia așteaptă să revină acasă. „Am mutat cele șase meciuri, inclusiv cel cu Krasnoiarsk, pe «Dan Păltinișanu» și am luat terenul 3, din spate de la bază, pe care l-am amenajat pentru antrenamente. Am închiriat de la Consiliul Județean Timiș vestiarul oaspeților Timiș și am făcut cerere pentru șase meciuri. Băieții se simt însă mult mai bine pe «Rășcanu», ei simt că joacă acasă acolo. Pe «Dan Păltinișanu» e ca și cum ar juca pe teren neutru”, a mai spus Țoancă. „Gheorghe Rășcanu” este una dintre cele mai vechi arene din Timișoara aflate încă în circuitul sportiv și este „casa” echipei de rugby de la jumătatea deceniului trecut.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

La Timişoara şi în alte patru oraşe se vor înfiinţa „clase” de fotbal feminin, la şcoală

Fotbalul feminin a luat o amploare importantă în țara noastră chiar dacă nivelul este în…

13 ore ago

Bărbat găsit mort în casă în prima zi de Paşte

Descoperire macabră în zi de sărbătoare. Polițiștii Secției 5 Urbane Timișoara au fost sesizați cu…

14 ore ago

Ţara noastră are aproape 5 milioane de pensionari. Care este pensia medie

Un număr de 4.748.274 de pensionari era înregistrat în aprilie 2024 în România, cu 4.274…

15 ore ago

România renaşte la gimnastică de Paşte! Două medalii europene pentru Sabrina Voinea

Medalii, finale şi evoluţii bune! Dar şi multă speranţă! Sabrina Maneca Voinea (16 ani) a…

17 ore ago

Pastorala de Paşti a PS Ioan Călin Bot, episcopul greco-catolic de Lugoj

Scrisoare Pastorală la Sărbătoarea Învierii Domnului 2024 † IOAN Din mila lui Dumnezeu, prin grația…

22 de ore ago

Pastorala de Învierea Domnului a IPS Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului

† IOAN, Din mila lui Dumnezeu, Arhiepiscop al Timișoarei și Mitropolit al Banatului Iubitului nostru…

22 de ore ago