Biblioteca Judeteana ar putea imparti garnizoana cu Muzeul Revolutiei. Pana atunci, se innoieste cu 1,12 milioane de lei

CJ Timiș investește, în acest an, aproape 250.000 de euro pentru refacerea fațadei și a acoperișului Bibliotecii Județene din Piața Libertății. Instituția se va muta, în anii următori, în fosta garnizoană, unde ar putea funcționa alături de mult discutatul Muzeu al Revoluției! Spune asta președintele CJ, Călin Dobra.

Bugetul CJ Timiș prevede, în acest an, suma de 1,125 milioane de lei pentru reabilitarea fațadei și a acoperișului clădirii în care se află Biblioteca Județeană „Sorin Titel”. Imobilul se află în Piața Libertății, iar președintele CJ Timiș, Călin Dobra, spune că intervenția era obligatorie. „Reabilitarea fațadei și a acoperișului sediului Bibliotecii Județene «Sorin Titel» este o investiție care vin în ton cu ceea ce a realizat Primăria Timișoara, să dăm culoare și o altă imagine Pieței Libertății. Lucrarea va fi executată în acest an, e prinsă în buget și nu depinde de nimic altceva”, explică Dobra. Șeful CJ afirmă, pe de altă parte, că biblioteca județeană este parte a altui proiect important al instituției pe care o conduce. „Discutăm, de asemenea, despre proiectul, aprobat de plen, de a solicita, de la Ministerul Apărării Naționale, garnizoana, pe cinci ani. Vom trimite de urgență documentația la București, așa m-am înțeles cu secretarul general al guvernului, Mihai Busuioc, pentru a face demersurile necesare și a intra proiectul de hotărâre în ședința de guvern. Nu putem muta biblioteca în garnizoană anul acesta. Vorbim, și acolo, de mai multe proiecte. În primul rând, vor exista obligațiile CJ Timiș față de mutarea CMJ și a altor structuri ale Armatei. Luăm în calcul și Muzeul Revoluției acolo, dar, în acest moment, este vorba doar de niște dorințe. Un studiu clar pe acel spațiu ne poate da exact imaginea a ceea ce putem face acolo”, a mai declarat Călin Dobra.

Consiliul Județean Timiș a primit în administrare garnizoana în anul 2015, însă pentru că nu s-a făcut nimic acolo, în decembrie 2016 aceasta s-a întors la Ministerul Apărării. În ultimele săptămâni înainte de revenirea imobilului la MApN, acesta a fost subiectul mai multor replici între primarul Nicolae Robu, care voia ca garnizoana să ajungă la Ministerul Culturii, care să facă acolo Muzeul Revoluției, și actualul premier Sorin Grindeanu, la acea vreme președinte al CJ Timiș, care voia garanții că muzeul se va face. O expertiză realizată la solicitarea CJ Timiș arată că este nevoie de 10 milioane de lei pentru consolidarea vechii comenduiri a garnizoanei.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Se pregătește cea mai nouă ediție a Ezoteric Fest

Expo Timișoara Internațional în parteneriat cu Camera de Comerț, Industrie si Agricultură Timiș vor organiza…

18 minute ago

Studiul de prefezabilitate al sălii polivalente de la Timișoara este aproape gata

Acum, că problema stadionului nou al Timișoarei a fost ”rezolvată”, viceprimarul orașului abordează cel de-al…

23 de minute ago

Poate începe noul vot pentru bugetarea participativă, regulamentul a fost aprobat

Timișoara va avea și în acest an bugetare participativă, cetățenii urmând să decidă direct unde…

32 de minute ago

În luna mai vom avea parte de evenimente deosebite la Ziua Porților Deschise a Școlii de Arte din Timișoara

O zi cât o primăvară întreagă! Flashmob de dans popular, dans modern și balet, ateliere…

52 de minute ago

Nicolae Robu își schimbă părul, dar năravul, ba!

Câteva contestații depuse de cetățeni de bine ai acestui municipiu arată negru pe alb că…

3 ore ago

Iulius Town deschis în a doua zi de Paște. Află programul special al magazinelor tale favorite!

Ca în fiecare an, de Paşte, Iulius Town are un orar special. Sărbătorile pascale sunt…

3 ore ago