Se apropie Paștele, așa că în piețe vor apărea, cât de curând, carnea de miel și alte produse de sezon. Direcția Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) face controale, pentru ca timișenii să nu ajungă la spital. Momentan, există un singur centru autorizat de sacrificare a mieilor în Timișoara.
În Timișoara este autorizat un centru pentru sacrificarea mieilor, cel din Piața Badea Cârţan. Cereri pentru deschiderea unor astfel de centre pot fi încă depuse, acestea urmând să fie deschise de la 1 aprilie. „Ridicăm nivelul de operativitate al instituţiei noastre și suplimentăm personalul destinat să se ocupe de aceste măsuri. Avem la ora actuală 21 de medici care se ocupă de domeniu. Am făcut instruirile cu ei şi am contactat primăriile din judeţ, dar și pe cei de la Pieţe SA, cărora le-am transmis că pot să ne trimită cereri privind înfiinţarea unor centre de tăiere a mieilor, pentru a le putea verifica şi autoriza”, spune Adrian Popa, directorul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Timiș. Cei de la DSV se pregătesc de controale, astfel încât produsele care ajung pe mesele timișenilor să nu-i trimită la spital. „Nu avem probleme deosebite. Sunt controale în sate. În fermele comerciale, întregul efectiv de animale este autorizat din punct de vedere sanitar-veterinar, premisele de comercializare a produselor sunt bune. Avem opt ferme de găini și 3.718 exploatații de ovine-caprine în Timiș”, a mai spus Popa.
După ce au picat o dată la vot proiectul taxelor și impozitelor locale, consilierii locali…
Așa cum deBanat.ro a relatat deja, primarul Timișoarei, Dominic Fritz, și liderul PSD Timiș, Alfred…
Etapa a 16-a din liga de elită de volei feminin a debutat pe malul Timişului…
La data de 21 decembrie, polițiștii Secției 5 Rurale Belinț sub coordonarea procurorului din cadrul…
Administrația Bazinală de Apă Banat derulează în prezent un important proiect pentru consolidarea malurilor râului…
La început mi se părea o glumă. O glumă nereuşită, ca să nu spun una…