Se apropie Paștele, așa că în piețe vor apărea, cât de curând, carnea de miel și alte produse de sezon. Direcția Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) face controale, pentru ca timișenii să nu ajungă la spital. Momentan, există un singur centru autorizat de sacrificare a mieilor în Timișoara.
În Timișoara este autorizat un centru pentru sacrificarea mieilor, cel din Piața Badea Cârţan. Cereri pentru deschiderea unor astfel de centre pot fi încă depuse, acestea urmând să fie deschise de la 1 aprilie. „Ridicăm nivelul de operativitate al instituţiei noastre și suplimentăm personalul destinat să se ocupe de aceste măsuri. Avem la ora actuală 21 de medici care se ocupă de domeniu. Am făcut instruirile cu ei şi am contactat primăriile din judeţ, dar și pe cei de la Pieţe SA, cărora le-am transmis că pot să ne trimită cereri privind înfiinţarea unor centre de tăiere a mieilor, pentru a le putea verifica şi autoriza”, spune Adrian Popa, directorul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Timiș. Cei de la DSV se pregătesc de controale, astfel încât produsele care ajung pe mesele timișenilor să nu-i trimită la spital. „Nu avem probleme deosebite. Sunt controale în sate. În fermele comerciale, întregul efectiv de animale este autorizat din punct de vedere sanitar-veterinar, premisele de comercializare a produselor sunt bune. Avem opt ferme de găini și 3.718 exploatații de ovine-caprine în Timiș”, a mai spus Popa.
SCM winsed.swiss Timișoara se află în fața a două deplasări în Liga Națională de baschet,…
Societatea Transelectrica a avut o primă întâlnire a echipei care se va ocupa de contractul…
Conform Barometrului LIBERTATEA-INSCOP, realizat de INSCOP Research la comanda cotidianului „Libertatea”, în clasamentul intenției de…
În două dintre cele mai importante comune interurbane PSD şi USR au constituit majorităţi în…
O săptămână cu adevărat specială la UPT! Timp de o săptămână, între 22 - 29…
Societatea de Transport Public Timișoara anunță că joi, 14 noiembrie, începând cu ora 22:00, se…