Categories: Administratie

Iubirea PSD – PNL scartaie putin: La Ciacova n-a fost cvorum pentru buget

Situație neobișnuită, miercuri, la Ciacova, unde proiectul de buget propus de executivul primăriei nu a putut fi votat din lipsă de cvorum! Cei șapte consilieri locali ai PSD au părăsit sala de ședințe, fiind acuzați de boicot. Social-democrații au însă altă explicație.

Consiliul Local Ciacova s-a întrunit, miercuri, în ședință, cu 18 puncte pe ordinea de zi. Printre acestea, proiectul de buget și cele legate de reabilitarea culei și a Pieței Cetății. Teoretic, ar fi trebuit să fie o ședință fără istorie, însă n-a fost așa. „Niciunul dintre aceste proiecte nu a putut fi votat, deoarece cei șapte consilieri PSD au părăsit sala de ședințe, astfel că nu a fost cvorum. A fost un fel de boicot. Erau proiecte importante pentru comunitatea din Ciacova”, spune primarul Petru Filip (PNL). La plen nu s-a prezentat nici Zoran Davidovici, consilier local liberal. De cealaltă parte, social-democrații spun că a fost un gest de protest față de felul în care sunt tratați de executiv. „Există o hotărâre de consiliu local referitoare la reducerea de taxe și impozit în Ciacova, propusă de consilierii noștri și votată deja. Ea nu a fost pusă încă în practică și pe ordinea de zi a apărut un alt proiect referitor la taxe și impozite. Consilieri PSD au depus și o adresă către Prefectura Timiș, referitor la această situație”, a declarat, pentru deBanat.ro, Adrian Negoiță, secretarul general al PSD Timiș. Conform acestuia, hotărârea cu pricina a fost inițiată de social-democrați, în condițiile în care, în campania electorală, cei care au promis scăderi de taxe și impozite locale au fost… liberalii. E prima „tamponare” în județ pe tema bugetelor locale, după armonia de la CJ Timiș, unde liberalii n-au mai prididit cu laudele la adresa conducerii PSD a instituției, iar bugetul a fost votat în unanimitate.

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

6 ore ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

8 ore ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

9 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

10 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

10 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

12 ore ago