Categories: Social

Mars pentru Viata: 250 de oameni pe strazile Timisoarei / FOTO

Marşul pentru Viaţă de la Timişoara adunat, sâmbătă, în jur de 250 de persoane. Oamenii s-au adunat în Parcul „Carmen Sylva”, de unde au plecat spre centrul orașului. IPS Ioan, mitropolitul Banatului, le-a vorbit participanților de pe treptele Catedralei.

Aproximativ 250 de persoane au ieșit în stradă sâmbătă, la Timişoara, la cea de a şaptea ediţie a Marşului pentru Viaţă. Membri ai mai multor comunități religioase din oraş s-au adunat în Parcul „Carmen Sylva”, în fața biseriii greco-catolice „Sfânta Maria Regina Păcii”. S-au ținut câteva discursuri pro-familie şi anti-avort, iar apoi s-a plecat spre centrul orașului. oamenii au plecat în marş spre centrul Timişoarei. Reprezentanții Asociației Darul Vieții, principalii organizatori ai marșului, solicită politicienilor să includă urgent în agenda lor politică „apărarea vieții copilului nenăscut, ceea ce înseamnă interzicerea prin lege a pruncuciderii”. Conform datelor prezentate de aceștia, în România, în perioada 1958-2014, au fost făcute peste 22,6 milioane de întreruperi de sarcină, țara noastră fiind pe locul doi în lume, după Rusia, în ceea ce privește numărul de avorturi raportat la populația existentă (116,5%). „Atragem atenția autorităților țării că ignorarea nevoii de protecție a vieții copiilor nenăscuți și de sprijinire a familiei va duce în mod inevitabil la o prăbușire demografică și morală fără precedent și la dispariția națiunii noastre”, transmit reprezentanții Asociației „Darul Vieții”.

Participanţii la marş s-au oprit pe platoul din faţa Catedralei Mitropolitane, unde au aşteptat încheierea slujbei oficiate de IPS Ioan Selejan, mitropolitul Banatului. Înaltul prelat le-a vorbit de pe treptele lăcașului de cult. slujba din biserică. „Am învăţat la istorie că România a participat în două războaie mondiale, unde au pierit sute de mii de fii ai neamului nostru nostru. M-am uitat şi eu peste cartea de istorie din care învaţă tinerii noştri la şcoală şi nu scrie că peste România a trecut şi al treilea război mondial. Dar nu am văzut niciun tun, niciun tanc trecând peste ţară. Dar ne spun cei care ştiu mai bine statisticile: din anul 1990, în România s-au făcut peste un milion de avorturi. Mai mult decât am pierdut în cele două războaie mondiale. De aceea spun, România a sorbit din potirul amar al celui de-al treilea război mondial”, a spus ÎPS Selejan. Punctul final al marșului a fost Prefectura Timiș.

Share
Published by
Silvia Suciu

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

10 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

11 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

16 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

17 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

17 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

19 ore ago