Categories: Klaus Vaterland

Miscarea Populara danseaza la bara

Când Liviu Dragnea se pregătea să-și recupereze țara pe timp de noapte, filiala Timiș a PMP a dat dovadă de puțină personalitate. Ce și-au zis oamenii lui Traian Băsescu nu e neapărat incorect. Păi dacă Roxana Iliescu, vicepreședinte CJT și lider atunci al filialei Timiș a Mișcării Populare, a ajuns să spele scrumiere la Călin Dobra, președintele pesedist al CJ, care Călin Dobra căra până mai ieri geanta lui Sorin Grindeanu, iar Sorin Grindeanu era telecomanda lui Liviu Dragnea, jupânul României, păi ce maica mă-sii ar fi Roxana Iliescu pentru mustăciosul de la șefia Camerei Deputaților? Răspunsurile au fost, se pare, foarte inventive, unele neputând fi reproduse înainte de culcatul copiilor. Motiv pentru care mai mulți membri ai forului județean de conducere au votat pentru excluderea domnișoarei Iliescu din partid, după ce au retrogradat-o în prealabil de la șefia filialei.

Povestea e veche și nu insist asupra Roxanei Iliescu, ci mai degrabă aș vorbi despre dilema în care se zbate acest partid. Înființat ca o mănușă pentru fostul președinte Traian Băsescu, PMP putea deveni o atracție pentru electoratul stabil al Marinarului. Nu puțini vedeau odată în PMP un magnet pentru cei ce socoteau că PDL este un partid de corupți, iar alianța cu PNL, cei care au participat la suspendarea lui Băsescu, o abdicare în fața unui sistem semiuselist. PDL nu se simte deloc bine în mariajul cu PNL din felurite motive, dar electoratul de dreapta nu s-a regăsit nici măcar la PMP, mai cu seamă după delirurile anti-DNA ale lui Traian Băsescu, cot la cot cu pesediștii.

Ce le-a mai rămas PMP-iștilor? Un procent la limita de intrare în parlament, o retragere tactică a lui Băsescu și revenirea lui Tomac în fruntea partidului, văzută de mulți ca decuplare de PSD și semnal că partidul va face opoziție. Numai că înțelegerile din alegerile locale nu lăsau loc de prea multe manevre. În Timiș, Roxana Iliescu a băgat partidul în combinația cu PSD la CJ, obținând o demnitate de pe urma căreia se dorea maximizarea rezultatelor electorale în viitoarele alegeri. Praf, de unde? Cu atât mai mult cu cât donșoara Roxana a ajuns în dizgrația filialei. Tocmai când te gândeai la un PMP de mare opoziție, decizia conducerii centrale de anulare a excluderii din partid a Roxanei Iliescu ține filiala captivă în afacerile cu PSD. Ba mai mult, predicatorul Dugulescu jr. se vrea county manager tot sub jugul PSD, deși la consiliul local s-ar fi împăcat demult cu primarul Nicolae Robu.

Deschisă la dialog cu PNL la municipiu, PMP Timiș putea să se decupleze de PSD la CJ fără să piardă mare lucru, dar curajul nu a mers atât de departe, iar viitorul acestui partid vă este clar cum arată. Da, la fel ca al PNL, adică nașpa. E ca și cum la handbal țin cu Poli, la baschet cu Steaua, iar la fotbal cu UTA. Oameni buni, se poate și puțină logică politică? Păi dacă PMP, care are funcția de vicepreședinte CJ, a ajuns să spele scrumierele pesedului în Timiș, iar președintele CJ căra până mai ieri geanta premierului PSD, iar premierul PSD e încă ospătarul ayatolahului de partid, jupânul României, păi ce maica mă-sii ar fi PMP Timiș pentru sistemul ăsta de cacao? Partid de opoziție care va intra în parlament la viitoarele alegeri?

Share
Published by
Eugen Sasu

Recent Posts

Nouă persoane intră în cursa pentru fotoliul de primar al Timișoarei

Cursa electorală pentru desemnarea noului primar al Timișoarei se va da între nouă candidați. Pentru…

3 ore ago

Susţinut şi de PSD, Dan Vatriş (PNL) şi-a depus candidatura pentru un nou mandat de primar al comunei Jebel

Primarul PNL al comunei Jebel, Dan Vatriş, şi-a depus candidatura pentru un nou mandat în…

6 ore ago

CSU Politehnica Timișoara, trei medalii la Campionatul național de floretă tineret

Politehnica Timișoara a cucerit trei medalii la Campionatul Național de floretă, tineret. Ingrid Miti Bikfalvi…

6 ore ago

Se pregătește cea mai nouă ediție a Ezoteric Fest

Expo Timișoara Internațional în parteneriat cu Camera de Comerț, Industrie si Agricultură Timiș vor organiza…

6 ore ago

Studiul de prefezabilitate al sălii polivalente de la Timișoara este aproape gata

Acum, că problema stadionului nou al Timișoarei a fost ”rezolvată”, viceprimarul orașului abordează cel de-al…

6 ore ago

Poate începe noul vot pentru bugetarea participativă, regulamentul a fost aprobat

Timișoara va avea și în acest an bugetare participativă, cetățenii urmând să decidă direct unde…

7 ore ago