Categories: Primăria Timişoara

Robu, despre atributiile de primar: E aberant sa fiu sef peste toate comisiile

S-a săturat să fie șef prin Primăria Timișoara! Nicolae Robu crede că legile ar trebui modificate de așa natură încât primarii să nu mai fie obligați să fie președinții tuturor comisiilor din instituție. Ce i-a pus capac? Comisia de gestiune a cadavrelor de animale!

E și primar, și șef pe la tot felul de comisii din care fac parte subordonații săi, dar spune că așa ceva nu este normal. Ultima comisie din care face parte l-a făcut pe Nicolae Robu să reacționeze. „„Mi-a venit la semnat un document de numire a unei comisii de gestiune a cadavrelor de câini. Când mă uit, comisia era formată din președinte, care este primarul, pe pozitia a doua era viceprimarul și apoi secretarul primăriei. Păi un primar nu are ce să facă decât să se ocupe de gestionarea cadavrelor de câini? Am «onoarea» să fie președinte și o astfel de comisie, din care nu vreau să fac parte. Mi-au spus că așa scrie în lege. Nu este de râs, e aberant să fie legile așa. Cum să pui primarul în Comisia de gestiune a cadavrelor de câini? Suntem o țară normală? Îmi tremură mâna când trebuie să semnez un asemenea document”, spune edilul șef. Conform legii, primarul își poate delega apoi atribuțiunile cuiva din subordine. Robu crede că parlamentarii ar trebui să îndrepte anomaliile din legislația actuală. De ce n-a făcut-o chiar el, pe când era senator? „Când am fost parlamentar nu aveam cunoaștere de administrație și nici nu am primit solicitări din administrație să corectez legi. Te mai și trezești după aceea că nu știi ce face cineva cu un cadavru de câine și merge primarul la dat declarații. Nu e normal să facă primarul tot. Legea e generală, scrie comune, orașe și municipii. Parlamentarii ar trebui să înceapă o campanie”, mai spune primarul Timișoarei.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

2 ore ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

3 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

3 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

4 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

6 ore ago

La Timișoara va avea loc CyberTM, primul eveniment regional de securitate, destinat IMM

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest va fi parte din  organizarea primului eveniment regional de cybersecurity…

7 ore ago