Categories: Timp liber

Rock la Mures se intoarce: gusta din nou libertatea, la Periam Port

Unul dintre cele mai iubite evenimente open-air din Timiș de la mijlocul anilor 2000 se întoarce! La Periam Port va avea loc, la jumătatea lunii iunie, a noua ediție a festivalului Rock la Mureș. Consiliul Județean Timiș va fi unul dintre finanțatori, iar line-up-ul depinde chiar de banii care vor fi disponibili.

Rock la Mureș, un festival care a animat, câțiva ani la rând, zona Periam Port a murit pe tăcute în 2008, când a avut loc ultima ediție. Vara acestui an aduce însă o surpriză pentru iubitorii de rock și aer liber: a opta ediție a festivalului va avea loc în perioada 16-17 iunie 2017! „În 2002 am pornit acest festival din nevoia de a evada din oraș, de a scăpa de poluare și de a ieși din monotonia de zi cu zi. Acum, la 15 ani de la prima ediție, această nevoie există în rândul oamenilor, poate mai mult ca niciodată. Am văzut că vibe-ul și atmosfera Rock la Mureș încă trăiesc. Practic, Rock la Mureș nu s-a terminat niciodată, ci era doar în așteptarea unui nou capitol. Acum a venit momentul”, au anunțat organizatorii festivalului.

Prima mână de ajutor a venit de la Primăria Periam. „M-am întâlnit cu foștii organizatori și am zis să încercăm să revigorăm puțin zona. Rock la Mureș nu era cunoscut doar la Timișoara, ci la Constanța, București sau Cluj. Am găsit înțelegere și la Consiliul Județean, la Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului. În acest an vom fi coorganizatori, vom prevedea o sumă în bugetul pe acest an”, spune primarul Cornel Dumitraș. Bani, deși nu se știe câți, vor veni și de la CJ Timiș. „Vrem să participăm și cu susținere financiară, și cu evenimente în cadrul acestui festival. Am avut două întâlniri cu reprezentanții primăriei pe acest subiect”, a declarat, la rândul ei, Delia Barbu, director executiv al APDT Timiș. E încă prea devreme pentru detalii despre line-up-ul festivalului, dar un lucru e cert: Rock la Mureș va aduce în același loc rock, punk, hip-hop, reggae, drum n bass şi techno. Toate detaliile vor apărea, pe măsură ce vor fi puse la punct, aici și aici.

Share
Published by
Cristina Tomescu

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

8 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

8 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

13 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

14 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

14 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

16 ore ago